Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zamiar zagazowac beti i chciałem się najpierw dobrze rozeznać w temacie instalacji gazowych. Jakie wtryski jaki komputer itp. Na chwilę obecną jeden gość zaproponował mi Landi renzo Omegas za 4200zeta i mówił coś o wtryskiwaczach z jakąś rurką która podaje gaz prawie przy samym zaworze ssącym. Podobno landi ma głośne wtryskiwacze. Rozważam też BRC ze względu na 2 lata gwarancji. No i podstawa dobry warsztat który nie będzie eksperymentował na moim aucie. Okolice Łodzi może być tez Wawa.
Opublikowano

Wchodząc w szczegóły techniczne stwierdzam,że zazwyczaj nie jest potrzebna długa rurka zaraz koło zaworu , co do gwarancji to wszyscy dają 2 lata gwarancji tyle, że często z limitem kilometrów.

Co do głośności wtryskiwaczy to nie przesadzaj bo raczej ich nie bedziesz zbytnio słyszał w środku auta chyba, że to jakaś wersja bez wytłumień komory silnika to może wtedy

:mrgreen:

Ostatnio kumplowi zamontowałem do e39 staga 300 i sobie chwali spalanie na trasie POLSKA-HOLANDIA 150-170 non stop 11-12L

Miasto w Holandii czyli jazda w korkach non-stop 12L LPG

Autko w automacie silnik 2,0 czyli dość wysilony jak na jazdę 170 km/h non-stop.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak napisał kolega wyżej, STAG radzi sobie bardzo dobrze z tym silnikiem. A facet zaproponował Ci Landi Renzo bo... pewnie akurat takie ma na półce. Nie przesadzaj z ceną, wsadź STAG'a lub KME, ale... w warsztacie, który nie będzie experymentował na Twoim aucie, to fakt. Gazownik musi wiedzieć, co robi, a nie tylko czytać instrukcję montażu i wszelkie niepowodzenia zganiać na stan techniczny auta.
Kai
Opublikowano
Jak napisał kolega wyżej, STAG radzi sobie bardzo dobrze z tym silnikiem.

Potwierdzam, mam STAG-200 z Valtecami i chodzi bez problemow.

Jedynie z KFASem musze umowic sie kiedys na regulacje, to moze bedzie palic mniej ;)

Tomek

Marzenia się spełniają...