Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak stwierdzić prawidłowe działanie klimy czy ma jakiś związek z kompem i jakie wymaga zabiegi dzieki za info z góry
BMW M-Power
Opublikowano
jak stwierdzić prawidłowe działanie klimy czy ma jakiś związek z kompem i jakie wymaga zabiegi dzieki za info z góry

klime masz zwykla czy klimatronik... :?: opisz co chcesz wiedziec :twisted2:

Opublikowano
klima jest zwykła ale tego lata zmieniłem auto z 525i i ona nie miała klimy a ta ma i wydaje mi sie że nie działała poprawnie bo nie bylo chłodno i niewiem czy to kwestia regulacji czy inna
BMW M-Power
Opublikowano

witam

Jeśli załącza się, to może być tylko zbyt mała ilość czynnika.

Miałem podobnie ... tzn. też klima nie miała już takiej wydajności i w upalne dni nie chłodziła jak należy. Po wymianie czynnika wszystko wróciło do normy.

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano
klima jest zwykła ale tego lata zmieniłem auto z 525i i ona nie miała klimy a ta ma i wydaje mi sie że nie działała poprawnie bo nie bylo chłodno i niewiem czy to kwestia regulacji czy inna

kwestia regulacji i poprawnej dzialaniu klimy...ale to moze stwierdzic tylko fachowiec od klim.....co do regulacji to musisz miec nastawione na niebieskie pole../pokretlo lub 2 w zaleznosci od klimy/..a nawiew nastawiony co najmiej na 1 bieg.dmuchawy... :norty: jak dokladnie nie wiesz to kup instr.po PL ...w serwisie kosztuje 36zl. i tam jest dokladnie opisane...nie tylko dzialanie klimy