Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z forumowiczów zalewał swoje auto olejem orlenu.Chodzi mi o syntetyki, lub półsyntetyki z serii platinum. Co sądzicie o tych olejach,czy są godne uwagi?

ja jezdzilem na lotosie i sobie chwale...tak ze nastepne zalanie bedzie tym olejem..

Opublikowano
No tak, ale mi chodzi konkretnie o oleje Platinum. Cenę mają porównywalną z zachodnimi markami, ale nie wiem jak sprawują się w beemkach. Czy warto zalać samochód takim olejem?

porownaj certyfikat...jak odpowieda grupie bmw to czemu nie...czytalem na forum ze jezdza na orlenie czy lotosie...

Opublikowano
Tylko po co ? Kupując polski olej z pewnego źródła mogę mieć tę pewność że nie jest podrobiony. Jeżeli chodzi o zachodnie marki nie jest to już tak oczywiste.

swieta racja.. :cool2: :cool2:

Opublikowano
bo po co podrabiac syf...

albo zadaj sobie pytanie... to czemu go nie podrabiaja ? pewnie tyle jest wart....

juz nie ma co popadac w skrajnosci...

ja jezdze na shellu i bardzo sobie chwale... i na stacji dostaniesz pewnie oryginal ;)

o jakim ty syfie piszesz :?: :?: :?:

Opublikowano

o syfie z orlenu...

nie jezdzilem na tym ale wystaczy mi ich paliwo...

tak popieranie polskiego przemyslu do niemieckiej motoryzacji

tylko juz nie odwracajmy kota ogonem... bo zajdziemy do tego ze lepiej jezdzic na gazie niz na benzynie...

PS. a polskie produkty popieram... -> wart przeczytac... http://lanciapolska.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17428

Opublikowano
W 100% mogę polecić oleje Orlenu z serii Platinum. To jest w tej chwili oczko w głowie Orlenu i dokładają wszelkich starań aby ich produkt nie odbiegał jakością od innych producentów z zagranicy. Uważam że jest to bardzo dobry wybór i troszkę tańszy niż Castrole, Mobile itp. Klasa jakości jest taka sama jak w olejach z zachodu... (były pracownik magazynu olejowego Orlenu)
Opublikowano
o syfie z orlenu...

nie jezdzilem na tym ale wystaczy mi ich paliwo...

tak popieranie polskiego przemyslu do niemieckiej motoryzacji

tylko juz nie odwracajmy kota ogonem... bo zajdziemy do tego ze lepiej jezdzic na gazie niz na benzynie...

PS. a polskie produkty popieram... -> wart przeczytac... http://lanciapolska.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17428

co ma wspolnego paliwa orlenu z tym co wyrabiaja na samych stacjach...w rafineri na pewno nie falszuja...nie myl ze stacjami.... :norty: :norty:

Opublikowano

Orlen to chyba zbyt poważna marka, by mógł pozwolić sobie na wciskanie ludziom byle czego.

Większość naszych rodaków, nie wiedzieć czemu, uważa wszystko co zachodnie za niedościgniony wzór do naśladowania. Jednak czasy się zmieniają, i naprawdę w niektórych dziedzinach polski przemysł jest na światowym poziomie. Po prostu w naszym kraju jakość produktu nie jest proporcjonalna do środków wydawanych na jego reklamę.