Skocz do zawartości

jakie beda pasowaly amortyzatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, moze ktos mi pomoze bo mam zagadke.

Kupilem amorki bilsteina o numerach 4417 i 4418. mialy pasowac do 318 91 rok. nie pasowaly, byc moze dlatego ze sa tam sprezyny H&R i jest zglebiona. Na stronie Bilsteina wyczytalem ze maja pasowac do 325 92rok,(91 z zadnym wypadku i napewno nie 318!!) wiec chcialem je tam wlozyc i tez nie pasuja.

92 325 coupe zawieszenie standard dlugosc trzpienia 16,5 cm

91 318 sedan zawieszenie gleba Dlugosc trzpienia 12,5 cm

amorki ktore kupilem 18,5 cm

chodzi o ta dlugosc od gumy do podtoczenie na miske

http://img125.imageshack.us/img125/788/f4vne4417bcix3.jpg

i do czego beda pasowały???????

te co kupile maja oznaczenie 4417 i 4418, na allegro sa same 4419 i 4420.

za swoje zaplacilem 530 zeta za 2, wszedzie gdzie dzwonilem sa drozsze a i tak ich nie moge sprzedac nawet z moja stratą...

Koles od ktorego je wzialem wypial sie dupą i nie chce uznac zwrotu wiec wystawilem mu negatywa na allegro a amorki zostaly i utopilem w nich 500pak. Ucze sie na błędach :( :(

Opublikowano
Allegro i naciagacze ! trzeba bylo pojechac do sklepu dac zarobic uczciwym ludziom ktorzy nie robia z mordy dup.... Jak bylby problem to pomoga a tak . Blinstain kto ci doradzil juz wczesniej pisalem produkcja w Turcji co drugi zly a jak dobry to wali a nie tlumi Blinstain orginalny nieprzyznaje sie do nich .Trzeba bylo wziac sachsa .Bo na orginaly zultej serii z grubymi trzpieniami to niewielu stac . o wyrzszej pulce nie wspomne . najleprze cale kity ale ta cena !!! chciala by dusz do raju .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Allegro i naciagacze ! trzeba bylo pojechac do sklepu dac zarobic uczciwym ludziom ktorzy nie robia z mordy dup.... Jak bylby problem to pomoga a tak . Blinstain kto ci doradzil juz wczesniej pisalem produkcja w Turcji co drugi zly a jak dobry to wali a nie tlumi Blinstain orginalny nieprzyznaje sie do nich .Trzeba bylo wziac sachsa .Bo na orginaly zultej serii z grubymi trzpieniami to niewielu stac . o wyrzszej pulce nie wspomne . najleprze cale kity ale ta cena !!! chciala by dusz do raju .

Nie wszyscy naciągają...kupiłem na Allegro ponad 30 artykułów i nie miałem nawet najmniejszego problemu,więc nie pisz bzdur!!!Pewnie sam jesteś sprzedawcą w sklepie motoryzacyjnym...U mnie w Radomiu jest ponad 6 sklepów z częściami, albo więcej a nikt nie jest nigdy zainteresowany sprzedażą części, aby nawet się pofatygować żeby powiedzieć dzień dobry...a z uczciwością też nie jest tak różowo.

Freude am fahren...
Opublikowano

sklep sklepem a internet internetem. najprostszy sposob...niech ci mechanik zalatwia czesci po kosztach hurtowych a jesli chcesz tanio prze net to oprocz allegro sa tez sklepy wysylkowe oryginalne. Jest wlasnie np sklep bilsteina gdzie sa tanie amorki. Jest cala ich strona z oferta itd.

Jaosobiscie zamaiwam u mojego mechanika, mam jednego swojego przynajmniej zna moje auto wie co sie dzieje wie co bylo robione i latwo mu w razie czego diagnozowac. stad tez czesci mam naprawde w korzystnej cenie. polecam takie podejscie do sprawy:)

p.s.- i nie wiem dlaczego kolega narzeka na bilsteina...ja uwazam ze sie sprawdzily swietnie. moze ty po polach jezdzisz?:)

Opublikowano

ja kupilem na allegro te amorki:

http://allegro.pl/item262226989_amortyzatory_bilstein_bmw_seria_3_e36_przod_.html

nie narzekam :cool2:

co prawda, wydaje mi sie ze amorki dobiera sie nie tylko do modelu auta, ale rowniez silnika, budy, nie mowiac o roczniku, ale moze sie myle.

amorki sprawują sie swietnie, zobaczymy jak dlugo bedzie z nich pozytek.. Warszawskie drogi są rowne jak lotnisko :]

320 POWODÓW DO SZCZĘŚCIA :]

Obczaj: http://picasaweb.google.pl/Lajfel/Bunia