Skocz do zawartości

kabelek przy akumulatorze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Macie w swoich autach dodatkowy czarny kabelek który dołączony jest do plusowej klemy ? Zaznaczam że z plusowej klemy wychodzą dwa czerwone grube ( miedziane ) oprócz tego jest właśnie ten cienki czarny kabelek który jest oderwany

Opublikowano
Witam

Macie w swoich autach dodatkowy czarny kabelek który dołączony jest do plusowej klemy ? Zaznaczam że z plusowej klemy wychodzą dwa czerwone grube ( miedziane ) oprócz tego jest właśnie ten cienki czarny kabelek który jest oderwany

to jest jakis dodatkowy kabel w orginale tego nie ma....

Opublikowano
Odkręciłem nakretke od plusa, wyjąłem blaszke co byly do niej te druciki przymocowane i poduszka mi się świeci i nie da sie jej skasowac...
Opublikowano
ten kabelek jest jak kolega wyżej pisał jest do naboju pirotechnicznego który jak odpalą poduszki to tez odpala i rozłącza prąd z akumulatora.chyba wszystkie e46 to mają
Opublikowano

[quote="Matej"]ten kabelek jest jak kolega wyżej pisał jest do naboju pirotechnicznego który jak odpalą poduszki to tez odpala i rozłącza prąd z akumulatora.chyba wszystkie e46 to mają

to calkiem inaczej wyglada ...jak by byl od tego to by nie mial nap. na komp. kolega pisal dwa czerwone..to jest orginal

Opublikowano
A stacyjka pewnie była przekręcona....

E nie, taki ciemny nie jestem[/quote

spruboj rozlaczyc ...zobaczysz czy cos sie dzieje z kontrolka...a jak nie to komp. moze masz cos namieszane w kablach.. :?:

Opublikowano
u mnie są dwa czerwone - grubszy i cieńszy.i jest cieńki czarny który idzie do naboju(czy naboja :D ).gdy wywali Ci poduszki to ten nabój wypala i rozłącza ten gruby czerwony kabel.jest on na zasadzie wtyku przy klemie.wyskakuje z "gniazda" i rozłącza prąd.cieńki czerwony jest na stałe bo jak wywalą poduchy to włączają sie automatycznie awaryjne,otwiera centralny i to zasila ten cieńszy czerwony(nie wiem co jeszcze zasila).sprawdzone wszystko w praktyce jak z kumplem mieliśmy wypadek compactem z 2004roku.tam tak było więc myśle ze u mnie tez tak jest
Opublikowano
u mnie są dwa czerwone - grubszy i cieńszy.i jest cieńki czarny który idzie do naboju(czy naboja :D ).gdy wywali Ci poduszki to ten nabój wypala i rozłącza ten gruby czerwony kabel.jest on na zasadzie wtyku przy klemie.wyskakuje z "gniazda" i rozłącza prąd.cieńki czerwony jest na stałe bo jak wywalą poduchy to włączają sie automatycznie awaryjne,otwiera centralny i to zasila ten cieńszy czerwony(nie wiem co jeszcze zasila).sprawdzone wszystko w praktyce jak z kumplem mieliśmy wypadek compactem z 2004roku.tam tak było więc myśle ze u mnie tez tak jest

Kolega ma racje...specjalnie bylem zobaczyc przy samochodzie...czarnego przedtem nie widzialem bo byl schowany od dolu.....

kolego pemo masz namieszane z poduszkami..ktos robil co sie nie zna... :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=50504&postdays=0&postorder=asc&start=120

Piąta fotka od góry.

Ehhh z tym pirotechnicznym to już legendy krążą, że go nie ma ale on JEST w standardzie a przynajmniej powinien.