Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem,

nie działa mi ogrzewanie tylnej szyby,

włączam przycisk, grzeją się lusterka ale tylna szyba nic,

jak wciskam przycisk to słysze z tyłu pstryknięcie (jakiś przekaźnik?)

co i jak szukać?

bezpieczniki sprawdziłem i są ok.

jeszcze jedno, miałem problem z spryskiwaczem tylnej szyby, spadl mi wężyk przy samej dyszy, mogło tam trochę podlać coś? i przez to nei działa?

Opublikowano

Lucadore, u mnie podobnie. Wycieraczka dziala tylko jak wlacze spryskiwacz, i to nie zawsze. Przewaznie stanie gdzies w polowie szyby. Ogrzewanie tez nie dziala, ze spryskiwacza leci plyn ale nie przez dziurke tylko wylatuje spod plastika :duh: Zmora wszystkich touringow. Prawdopodobnie cos z wiazka kabli ktore wychodza z tylnej, uchylanej osobno szyby. Co do sikawki to nie wiem. Rozmawialem z elektrykiem i jak bede w Polsce na swieta to od razu jade to zrobic bo mnie ku...ca juz bierze :mad2:

Pozdrawiam

Opublikowano

spryskiwacz naprawić małe piwko

otwierasz tą szybę uchylną

tam masz czarny plastik na wtrzaski

zaczynasz od jednego rogu na spokojnie pomalutku i złazi cały plastik

4 śruby i zwalasz tą listwe z 3 światłem stop, unosisz ją lekko i wtykasz wężyk który spadł z dyszy, ja dorzuciłem opaskę i ścisnąłem porządnie,

przejrzałem tam wsio i zamknąłem

spryskiwacz działa ale ogrzewanie nie działa.

coś mi pstryka z tyłu jak włączam ale co to zobacze jak nagnam brata do przysiku i sam posiedze jak szarik w bagazniku :)

wezmę to na słuch :)