Skocz do zawartości

Dyfer 4,10 w 325? Da rade?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i proszę o pomoc. Mam 325i touring e30 91r , i do wymiany dyfer. Oryginalnie z tego co znalazłem na forum powinien być o przełożeniu 3,91 , z myślą o przyspieszeniu myśle o dyfrze 4,10 (jest też ich całkiem sporo na świecie do wyboru). Moje pytanie to czy są jakieś przeszkody gabarytowo-techniczne żeby włożyć taki dyfer do e30 b25, i czy ktoś się orientuje jak dalece zmieni to charakterystykę pojazdu. Jeszcze jak by ktoś wiedział jak rozróżnić dużą głowę od małej bo nie mam pojęcia. Dzięki i pozdrawiam!
Opublikowano

wejsc wejdzie, lepiej/szybciej bedziesz mogl zmieniac biegi ( dobre na swiatlach :wink: ) .

4.10 to jeszcze nie szał pał , wsadzali 4.27 i latali.

ostra jazda zaczyna sie jak zamontujesz 4.45 :mrgreen:

Opublikowano
a 4,45 to z jakiego auta pochodzi z jakim silnikiem?
Opublikowano
napewno z e30 318 88r , biore to z przykladu mojego kumpla. spotkalem sie tez w 316 90r.
Opublikowano

:shock:

A od czego to zależało czy był standardowy 4,10 czy taki 4,45 ? Była jakaś limitowana serio czy coś takiego?

Takie 318i z krótszym przełożeniem to chyba musiało całkiem przyzwoicie śmigać...

Opublikowano
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f00023/f00023.htm

można sie nauczyć na pamięć, albo w ramkę i nad łóżko . . . .

Dzięki:!: :wink:

Jeszcze tylko pytanie co do tej tabelki: np w 320i lub w 325eta przełożenie dyfra zależało od roku produkcji. A w inne modelach? Np to 318i - kiedy 4,10 a kiedy 4,45 :?: