Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problemik!!

Autko to 530d manual 180 przebieg!!!

Wczoraj bylem na komputrze i 0-bledow!! Problem jest nastepujacy:

Silnik na wolnych obortach chodzi jak zegarek(ladnie sie wkreca w obortoy), czasmi rano na zimnym silniku delikatnie nim zerwie ale to to na prawde minimalne drgania!!

Silnik ma moc ladnie ciagnie!

Jak jade rowna predkoscia to mam wraznie takie jak by kola podskakiwaly(ale to nie sa kola, to sa tylko takie odczucia)! delkatnie zrywa silnikiem (nie rowno chodzi), pomalutku jak sie rozpedzam to tez czuje delkane szaprniecia!! jak przcisne ostro to ladnie ciagnie, zero szarpania!objawy sa tylko jak sie jedzie rowno predkoscia, albo bardzo pomalutku przyspiesza!

ostanio wyminilem poduszki silnika myslalem ze to jest ten problem ale nic sie nie zminilo!!

Tak jak juz pisalem silnik nie ma zadnych bledow pod komputerem, na wolnych chodzi idealnie, ma moc, z zuzciem paliwa tez jest ok, jak sie gazuje nie widac zeby cos dymil!!!!

Mysle ze to moze ktorys wtryskiwacz! we czwartek jestem umowiony na pprzeczyszczenie zobacze czy cos pomoze!!

Mechanik mi zasugerowal ze to moze byc sprzeglo! Sprzeglo chodzi badzo leciutko natomiast przy wciskaniu sprzegla slysze piszczenie i ten dziwek wydobywa sie od skrzyni tak jak by docisk!! 2 bieg tez wchodzi mi z lekkim oporem! moze to faktycznie jest wina sprzegla! Naped jest spokojny sztywny kola dwumsowego nie slychac!!!

Co mi doradzicie?

Tomek
Opublikowano
a niestewty w jaśle nie ma gdzie dokladnie tego sprawdzić :D:D

pozdrawiam i zycze powodzenia!

heheh witaj cie:) milo spotkac klubowicza z jasla!!! Nie widzialem cie jeszcze na ulichach jasla:D

Tomek
Opublikowano

heheh witaj cie:) milo spotkac klubowicza z jasla!!! Nie widzialem cie jeszcze na ulichach jasla:D

I narazie nie zobaczysz. Będzie okazja po 15 grudnia niestety dopiero...

Już się doczekać nie mogę :):) :D

Opublikowano

Cześć,

Szarpania/drgania podczas delikatnego przyspieszania to może być objaw zużytych poduszek zawieszenia skrzyni biegów. Sprawdź ich stan i luzy i daj znać, czy w twoim przypadku jest wszystko ok.

Pozdrawiam

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano
Cześć,

Szarpania/drgania podczas delikatnego przyspieszania to może być objaw zużytych poduszek zawieszenia skrzyni biegów. Sprawdź ich stan i luzy i daj znać, czy w twoim przypadku jest wszystko ok.

Pozdrawiam

/Andrzej

ok sprawdze to juro

Tomek
Opublikowano
Cześć,

Pozdrawiam

/Andrzej

ok sprawdze to juro

Poduszki sa ok!! jutro jestem umowiony na czysczenie wtryskow, zoacze czy cos sie zmini!

Tomek
Opublikowano

Witaj

Ja wymieniałem wtryskiwacz przy przebiegu 120tys km.

Ale u mnie objawioało sie tym ze na postoju na wolnych strasznie majdało silnikiem że aż drgania na karoserie przechodziły.

W Aso wystarczyła prosta diagnostyka , podpieli pod kompa i wykazało który wtrysk był rozwalony.

ps.(Wtrysk kosztował w okolicach 800zl stary zabrali)

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r