Skocz do zawartości

RADIO ZMIENIARKA WZMACNIACZ???:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
POSIADAM ORYGINALNE RADIO W MOJEJ 540I I GŁOSNIKI RÓWNIEZ NIESTETY NIE MA ZMIENIARKI A INNA SONY ITP NIE PASUJĄ NIE WIEM RÓWNIEZ CZY MOZNA ORYGINALNE RADIO PODPIĄĆ DO WZMACNIACZA NIE CHCE WYCIĄGAC TEGO RADIA BO WIADOMO ZE POKAZUJE SPALANIE ITP JEST GENERALNIE OK I WYGLĄDA JAK PORZĄDNE RADIO A NIE SWIECIDEŁKO :) NAJBARDZIEJ BY MI PASOWAŁO PODPIĄĆ ZMIENIARKE I WZMACNIACZ POD ORYGINAŁ ALE WCZESNIEJ WOLE ZAPYTAĆ MOZE KTOS JUZ KOMBINOWAŁ PODOBNIE ... PROBLE ZE NIE MOGE ZNALEZC ZMIENIARKI O TYM WEJSCIU CO MAM KABEL W PRAWEJ KOMORZE BAGOLA...POZATYM STRASZNIE DROGIE TE ZMIENIARKI ORYGINALNE WIE KTOS GDZIE DOSTAC MOZNA W ROZSĄDNEJ CENIE KTÓRA BEDZIE PASOWAŁA? ROZSĄDNA CENA CZYLI DO 300ZŁ W MOIM MNIEMANIU :)
Opublikowano
JA mam do oryginalu podpieta zminiarke ALPINE oraz wznmaka DLSa, gra cudnie. Do tego subwoofer w skrzynce skierowany przez podlokietnik. Al ezabij nie wiem jak wyglada z kablami. Poprzednia wlkascicielka to montowala, wiem ze ALPINE moze pasowac do oryginalnego radia BMW
(OO=[][]=OO)
Opublikowano
POSIADAM ORYGINALNE RADIO W MOJEJ 540I I GŁOSNIKI RÓWNIEZ NIESTETY NIE MA ZMIENIARKI A INNA SONY ITP NIE PASUJĄ NIE WIEM RÓWNIEZ CZY MOZNA ORYGINALNE RADIO PODPIĄĆ DO WZMACNIACZA NIE CHCE WYCIĄGAC TEGO RADIA BO WIADOMO ZE POKAZUJE SPALANIE ITP JEST GENERALNIE OK I WYGLĄDA JAK PORZĄDNE RADIO A NIE SWIECIDEŁKO :) NAJBARDZIEJ BY MI PASOWAŁO PODPIĄĆ ZMIENIARKE I WZMACNIACZ POD ORYGINAŁ ALE WCZESNIEJ WOLE ZAPYTAĆ MOZE KTOS JUZ KOMBINOWAŁ PODOBNIE ... PROBLE ZE NIE MOGE ZNALEZC ZMIENIARKI O TYM WEJSCIU CO MAM KABEL W PRAWEJ KOMORZE BAGOLA...POZATYM STRASZNIE DROGIE TE ZMIENIARKI ORYGINALNE WIE KTOS GDZIE DOSTAC MOZNA W ROZSĄDNEJ CENIE KTÓRA BEDZIE PASOWAŁA? ROZSĄDNA CENA CZYLI DO 300ZŁ W MOIM MNIEMANIU :)

CAPS off?? :nienie:

Opublikowano

A wiec sprawa jest tego rodzaju: Zmieniarki Sony pasuja ale musisz kupic przejsciowke interfejsu BMW-Sony. Jezeli inna zmieniarka to inna przejsciowka. Nie wiem ktore firmy pasuja ale na allegro napewno znajdziesz. Co do zmieniarki to polecam oryginal ale uzywke, bodajze robi ja Alpine. Szukaj pod twoja bude. Prawdopodobnie masz gotowy interfejs, tylko podpiac. Co do podpiecia ampa i suba do oryginalnego radia to musisz kupic inna przejsciowke: + - (czarny i czerwony kabelek) - RCA. Takie cos podpinasz pod kable np. od tylnego glosnika i pod wejscie do wzmacniacza. Potem od ampa leci wszystko sub, glosniki....

Mialem sie za to zabrac u siebie ale na razie mi przeszlo...

Radio pokazuje spalanie? Pierwsze slysze, chyba ze masz ekran :D

Krzysztof Presz: chyba masz podlaczone w w/w sposob. Jak z czystoscia dzwieku u ciebie, ponoc gra troszke gorzej niz przy tradycyjnym rozwiazaniu?

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie wiem jak mam, ale moze faktycznie mam jak mowisz... W E23 mialem wszystko bardzo tradycyjnie i na najlepszych komponentach. Czystość miałem krystaliczna, bas jak fundament palacu. To fakt, że tu jest nieco bardziej głucho i słyszę poszczegolne glosniki, ale nie bede jednak wywalal oryginalnego radia. Mam zapas mocy i nie czuje jakiejs slabosci sprzetum choc brak mi lekkosci tonow srednich i wysokich. Jednak z dazenia do perfekcji wyleczyli mnie... złodzieje. Nawet rok sie nie cieszylem sie super zestawem, wiec tu odpuszczam. W E 32 zminilem tylko midbasy w nogach i dodalem zmieniarke. Reszta szla przez oryginalny wzmak. W E39 mam zminiarke, dobry bas i niezly ogolnie dzwiek przy wiekszosci plyt, z radia da sie sluchac i musi to na razie wystarczyc.
(OO=[][]=OO)