Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktos dokładnie wie jaki ma byc aku do e34 525i, kupiłem 65 Ah powinien chyba byc, druga rzecz miałem dwa lata temu e28 jeszcze ,tam mozna było cuda z pradem robic[a szczególnie z akum. ], a w e34 nie wiem czy wyjęcie starego nie rozkoduje mi cos, czy sposobem je podmienic[nowy na starego miejsce], czy wyjąc,wypiac stary a zamontować nowy i zegar tylko ustawic, szukałem ale dokładnie nie dowiedziałem sie w wyszukiwarce---pzdr -------------- :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

W mojej oryginalnej instrukcji jest napisane, że do 520i/525i ma być 50 Ah

Z kolei na stronie Varty dobranie wg modelu samochodu mówi o kilku typach: 56-77 Ah o prądzie rozruchowym 480-780 EN [A]

http://www.varta-automotive.com/pol/index2.php?p=3&s=1&content=wyszukiwanie/searchApplication.html

Ja w 520i mam 74 Ah i chwalę to sobie, bo zdarza się, ze muszę dłużej pokręcić (przypadłość, której jeszcze nie rozwiązałem), a akumulator dobrze sobie z tym radzi.

Co do wymiany – ja kilka razy już odłączałem i poza zresetowaniem radia i zegara nic się nie działo. Zresztą przy różnych operacjach ( np. wymianie cewki, wyciąganiu zegarów, itd.) zaleca się w instrukcjach napraw odłączenie akumulatora, sygnalizując tylko, że ustawiania radia mogą zniknąć.

Pozdrawiam, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
OKI -dzieki -pzdr - :arrow: :arrow: :arrow:[ u mnie jest 680EN]-ma byc!
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz