Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dokladnie jak napisal przedmowca.Dodam tylko,ze przewod jest niestety integralna czescia czujnika,wiec tak czy siak trzeba wymienic czujnik.Jak podlaczysz sie pod kompa to ci powie dokladnie w ktorym kole tkwi poroblem.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano
Jak podlaczysz sie pod kompa to ci powie dokladnie w ktorym kole tkwi poroblem.

Niekoniecznie. Z tego co pisali ludzie na forum, to w starszych betach (bliżej roku 1990) może być błąd przy podłączaniu i nici (ale tak sobie myślę, to zależy kto czym się podłącza) albo się nie połączy i też nici z tego.

U mnie tak było, nie dało rady podłączyć się pod sterownik abs-u, dobry fach poradzi sobie tak czy inaczej.Ja specjalnie kupiłem multimetr (11 zł) i posprawdzałem czujniki. Najczęściej psuję się przedni prawy, może od tego zacznij?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dorzucę tylko, że lampka ABS świeci się w dwóch przypadkach. Pierwszy opisali koledzy, a drugi to wtedy, kiedy napięcie na sterowniku ABS (czyli praktycznie w instalacji) spadnie poniżej 10V. Może to być problem ze stykiem, bezpiecznikami, połączeniami.
Kai