Skocz do zawartości

"specjalista" nalal za duzo oleju !! ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szlak !!!

mechnik spwcjalista zalal mi za duzo oleju....

mowilem mu 7.5 litra !!! nie spradzilem po odbiorze auta....

sprawdzam teraz a tam z pol cm (jak nie wiecej) powyzej maksymalnej kreski....

niepokojace jest to ze poczulem taki zapach oleju/spalin w nawiewie.... - dlatego sprawdzilem poziom oleju....

przejechalem jakies 1,5 tysiaca na tym poziomie (nowo wymienionym oleju)

czy mislicie ze moglo juz cos pujsc nie tak ???

jutro oczywiscie spuszcze nadwyzke - pewnie jakies 1-1.5 litra....ale mam nadzieje ze nie uszkodzilem juz sobie czegos ???

ah..kur !!! - wszedzie fachowcy .....oleju nie potrafia wymienic !!!!

Opublikowano
Przy nadwyżce ok 1 litra nić się nie powinno stać. Zobacz czy nie masz żadnej plamy pod autem, czy nie puścił żaden simering, jak sucho to spuść nadwyżkę i po problemie, a odnośnie fachowców to się nie wypowiadam bo usuną mnie z forum i pewnie same BADy będą w moim poście :mrgreen:
Opublikowano

mam nadzieje ze jest jak mowicie.....bo faktycznie przy wymianie filtra porozlewal troche i to widzac - jest przypocone ....

pod autem nie ma plam na szczescie....silnik chodzi bez zarzutu....

tylko czemu dopiero teraz ten zapach poczulem, skoro jezdze juz na takim wyskokim poziomie 1-1,5 tys km....??? na razie (odpukac !!!) nie mam jakichkolwiek zlych obiawow....wiec spusze nadwyzke jutro i mam nadzieje ze ujdzie mi to na sucho...mysle ze to nie wiecej niz ten litr, poltora max...

a tego specjaliste to chetnie bym na pasach spotkal....

dzieki za posty !!!!

pozdro,