Skocz do zawartości

E46 99'r klimatyzacja wyposazenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pare pytan odnosnie E46...

obecnie jestem uzytkownikiem e36 w coupe... jestem bardzo zadowolony z tego auta itd... i trafilem bardzo zadbany egzemplarz...

jednak za pare tyg licznik przekreci sie na 200000 km

dzisiaj dostalem od znajomego handlarza informacje ze ma bmw dla mnie... e46 koncowka 99'r 2l diesel 74 tys przebiegu poprzednim uzytkownikiem byl 80 letni pan auto z niemiec z lekko przetratym bokiem... i podobno bardzo dobrze wyposazona... tylko bez klimy i skory...

i tu moje pytanie...

czy e46 nie mial klimy ? z tego co widzialem to praktycznie wszytskie mialy klimatronik i dwustrefowy albo zwykla klime... i czy ktos z was orietuje sie na cena zalozenia klimy ? wiem ze pewnie malo to nie jest...

oraz czy w 99 roku mialy przyciemnione szklo reflektorw... ? czy nie czasami pojawilo sie to po 2002 roku po FL...

wiem ze ten opis z starszym panem jest moze smieszny itd... i czesto opowiadany... ale ustalmy ze prawdziwy bo raczej oszukanie nie wchodzi w gre...

auta nie widzialem zobacze w tyg. w tej chwili jedzie... pieniadze za nie smieszne...

prosze ewentulanie o jakies sugestie co zobaczyc co spr...

Opublikowano

Nie wiem jaki masz silnik ale dla szesciocylindrowca 200000 to dopiero rozgrzewka.

E46 byly także bez klimy. Sam niedawno się zdziwiłem.

Klima z montażem na używkach do 4000zł. Ale to porażka.

Jeśli ten handlarz nie jest kimś z twojej najbliższej rodziny to trochę uważałbym na takie rewelacje. Ale powodzenia! :cool2:

Opublikowano

niestety nie jest to szesciocylindrowiec... jest to tylko 1.6...

ale fakt silnik pracuje bez zarzutu... caly cas serwisowany uzywany z webasto i przez pania w srednim wieku...

to jest poprostu jakas tam okazja... bo jezeli jest taka jak z opisu to 25 tys zl nie jest chyba wielka cena...

nie jestem zwolennikiem takich okazji... ale tu raczej wchodza uklady ;)

ten koszt rozumiem zwyklej klimy... a jak to prezentuje sie z klimatornikiem ?

dzieki za kazda podpowiedz...

Opublikowano

Ja swoją ściągnąłem we wrześniu z automatyczną klimą, z oryginalnym lakierem, oryginalnym przebiegiem(co prawda niecałe 200000km) i serwisowaną. Jest z sierpnia 99 a wyniosła mnie 29600zł. Decyzja należy do Ciebie.

Z klimą jest tak:

musisz kupić wszystkie klamoty, patrz ceny z np. allegro,

montaż i ewentualne braki to przynajmniej 1500zł.

I nigdy nie będzie to w 100% takie jak oryginał.

Ja tak z klimą nie bawiłbym się.

• 3 miesiące temu...