Skocz do zawartości

Przelozenie radia a climatronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam CD buisness a chce je wymienic na radio z navi monitorem. Navi nie bede podlanczal bo koszt zbyt duzy. Jesli takowy zestaw zakupie (monitor 16:9) jakie funkcje beda wyswietlane na monitorze, czy wogole bedzie dzialal no i jak ma sie sprawa z przelozeniem climatronic - sa jakies problemy?? Z tego co sam wnioskuje to panel climatronica laduje sie w miejsce puleczki znajdujace sie pod tym panelem.

Opublikowano

Z mojej wiedzy , którą posiadam od kolegi, który to montował cały zestaw Navi do 330cd, wynika że samo załozenie ekranu, plus tylniej części 2din nic nie da. Musi być cały "mózg" systemu w tylniej części auta, a co za tym idzie trzeba założyc cała instalacje.

Koledze zajeło to kilka dni, rozbierajac wóz do zera w środku, wydał na to z 8000 PLN. Oczywiscie każdy element do mocowania wiazki, owijki na kable, plasticzki i detale zostały kupione w ASO. Oprócz sprzetu i wiazki.

http://img510.imageshack.us/img510/7666/podpisgn8.jpg
Opublikowano
Witam,

jak ma sie sprawa z przelozeniem climatronic - sa jakies problemy?? Z tego co sam wnioskuje to panel climatronica laduje sie w miejsce puleczki znajdujace sie pod tym panelem.

Nie ma zadnych problemow z przelozeniem climatronic-a. Potrzebujesz jednak troche inna dolna ramke aby wpiac tam climatronic. Nowa ramke musisz niestety kupic w ASO.

Wlasnie w ten sposob przenioslem climatronic w moim e46.

http://www.sharemation.com/LukaszPL/P1010007.JPG

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Mam pytanie do ciebie ŁukaszPL, szukam już dłuższy czas na forum i nie mogę znaleźć, jak wyciągnąć panel klimatronik z miejsca pod radiem. Są tam jakieś zatrzaski, dodatkowa śruba czy coś innego ?

Opublikowano
Jak wyciagniesz radio kolego to klimatronik sam praktycznie wyjdzie. wez go złap od tyłu i spróbuj lekko pociagnac, powinien wyjsc. przynajmniej było tak u mnie:)
Opublikowano
Próbowałem ciągnąć i nie chciało wyjść, Może zbyt delikatnie się z tym obchodziłem jutro spróbuje ponownie może da rade.