Skocz do zawartości

PROBLEM Z KLIMATRONICIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z klimatroniciem,otóż problem polega na tym ze nawiew prawej strony wieje tylko zimnym powietrzem,można regulować silę itd,ale w zaden sposób nie można ustawić temperatury,dotyczy to tylko prawej strony,lewa jest jak najbardziej w porządku.Dodam ze przy zamianie na inny panel sytuacja sie powtarza,to samo sie dzieje jezeli zupelnie odłączymy kostki od panela sterującego,w czym może być problem??
Opublikowano
jeden z elektrozaworow ogrzewania padl albo sie zacial
Opublikowano
przydźwoń mu raz i drugi moze mu przejdzie :mrgreen:
Opublikowano
  • Autor
w jakim sposób mogę to sprawdzić?Jaki jest koszt wymiany?i gdzie znajdują sie te elektro zawory??
Opublikowano
sory że się wcinam, ale czy jak nie wieje wcale z jedenej strony tzn z prawej to też elektrozawór czy "jeż" ogólnie mi słabo dmucha i druga strona.
Opublikowano
sory że się wcinam, ale czy jak nie wieje wcale z jedenej strony tzn z prawej to też elektrozawór czy "jeż" ogólnie mi słabo dmucha i druga strona.

Sprawdz na zimnym silniku poziom plynu....moze masz malo ...odkrec korek i wtedy dobrze sprawdzisz.....

Opublikowano

takie małe pytanie co ma płyn do słabego nadmychu z jednej strony??

niby sprawdzałem ostatnio nawet to było ok.

Opublikowano
takie małe pytanie co ma płyn do słabego nadmychu z jednej strony??

niby sprawdzałem ostatnio nawet to było ok.

zle przeczytalem :oops: zawory sa na jedna i druga strone osobno...a slaby nadmuch moze byc przez filtry kabinowe....

Opublikowano
filtr wymieniony, a są dwa?? ale własnie brak nawiewu na jedna ze stron
Opublikowano
  • Autor
W klimatronicu występuje jeden filtr kabinowy,co innego jest w opcji bez klimy,wtedy znajduja sie bodajże dwa.