Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz kolejny,mój prędkościomierz pokazuje w milach jak i caly komputer,samochod jest angielski wiec nic dziwnego,jako rodowity polak ciezko przeliczać spalanie,zasieg,ekonomie itd.

Pytanie jest takie czy mozliwa jest zmiana z (mil,galonow na kilometry i litry)

:norty: ??? Dodam e 46 320 d 2001

Opublikowano
A nie wystarczy tylko wstawić nową tarcze zegarów?
W takim wypadku dalej będą mile na wyświetlaczu.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
:duh: Sory, gapa ze mnie jakoś do mnie nie dotarło, że kolega pisze o wyswietlaczu a nie o zegarach. Mam dzis dzien lekko przymotany, wiec sory jeszcze raz, że zaśmiecam temat :duh: . pozdrawiam
Opublikowano
Poczekajcie bo sie niezrozumielismy,pretkosciomierz jest ok,jest w milach i kilometrach,ale chodzi mi o komputer ktory wskazuje ilosci mil do przebycia na paliwie pokazany w galonach,srednie spalanie chyba galon na mile i td,czy da sie zeby pokazywal wszystko w naszych jednostkach??W instrukcji jest napisane ze jest to mozliwe ale nie podali w jaki sposob :cry2:
Opublikowano
Gizz, da sie to zrobic. To jedno z ustawiem BMW Car Memory. Niestety mozna zmienic tylko srednie spalanie (mpg na l/km), dystans, temperature, zegar 12/24h. Musisz podjechac do ASO lub jakiegos warsztatu i zapytac.
Opublikowano
Nie robilem ale jak bede w Polsce to chyba zmienie pare rzeczy np to spalanie oraz zamykanie drzwi przy szybszej jezdzie. Aha mozna tez zmienic na automatyczne wlaczanie swiatel mijania, sile dmuchawy oraz nawiewow itp
Opublikowano
...,srednie spalanie chyba galon na mile i td...

Miarą ekonomii jazdy w Anglii jest wskaźnik ilość mil przejechanych na jednym galonie. Określają to "mpg" czyli miles per gallon. Nie jest ciężko przeliczyć bo 1 gallon = 4.5 litra, 1 mila=1.6km

Opublikowano

Doskonale o tym wiem,podczas jazdy podszeboje jakiejs minuty zeby odczytac ile spalam w danym momencie,a ja chce to wiedziec odrazu,

wole zeby to bylo czarno na bialym!!!