Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cena jest w miare niska bo to nie jest oryginal tylko jakis zamiennik,osobiscie nie polecalbym ci czegos takiego,tym bardziej do twojego auta gdzie ta rurka nijak by wygladala ale jeszcze jest kwestia tego czy chcesz aby cie bylo slychac na 5km czy tez bez zadnego basu?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Pojeździj po tłumikarzach i popytaj się, słuchaj co powiedzą a później wybierz najciekawszą ofertę (niekoniecznie najtańszą). Niektórzy mogą coś mądrego powiedzieć i naprawdę dobiorą Ci wydech. Nie wierz w oferty typu:"Załóż Pan tłumik, to wzrośnie moc auta". Aby wrosła moc musi być dedykowany cały wydech, od kolektora po tłumik końcowy. Jeśli chcesz mocno cichy, to znajdziesz. Ja taki mam (po poprzednim właścicielu) ale ja bym troszeczkę basu preferował :twisted2:
Opublikowano
Doczytałem, że szukasz na już. Za jeden dzień coś znajdziesz, po 3 ofertach już coś będziesz wiedział dokładniej (np. ceny). A z allegro różnie bywa, raz dojdzie na jutro a raz na przyszły tydzień.
Opublikowano

Może się ze mną nie zgodzicie ale dla mnie to raczej nie jest "tłumik dedykowany"- wystarczy że wejdziesz na stronę Ultera- i zobaczysz jak wyglądają prawdziwie dedykowane tłumiki do BMW- masz linka

http://www.ulter.com.pl/index.php?show=dedyk&f=3&m=12&s=27

Cenowo dokładnie to ci nie powiem jak się to ma do IS-a- do mojej wersji - (1.6) tłumiki są w cenie ok. 500 zł- ale- nie płacisz za byle "burcy rurę" -tylko za tłumik który został stworzony do twojej wersji silnikowej- montujesz go w miejsce seryjnego tłumika bez spawania ucinania i kombinowania. Sam zdecyduj.

masqo
Opublikowano
U siebie zauwazylem ze cos tez tlumik koncowy dziwnie sie rusza-okazalo sie ze pekla scianka kolo laczenia z rura-I tez chcialem w;lasnie ten sam co ty podales linka-ale dalem sobie spokoj, pospawala mi go gosciu i jak narazie jest dobrze.
Opublikowano
Ulter z zasady nie "buczy" tylko dźwięczy- zaletą tych tłumików jest to że podźwięk nie zanika w miarę podnoszenia się obrotów silnika tak szybko jak w tych wszystkich uniwersalnych tłumikach sportowych- u mnie osobiście seryjny jest jeszcze dobry- kumpel wymieniał na dedyk Ultera i powiem tyle- ładnie dźwięczy-nigdzie nie wisi, nie odstaje -nie mam niestety fotek - ale jeśli będę kiedyś wymieniał tłumik końcowy to kupię właśnie Ultera.
masqo
Opublikowano

Ja mam założony tłumik dedykowany ULTERA.

Powiem wam, że podczas jazdy wydobywa się z niego fajny dzwięk :8) .

Na zewnątrz słychać lekkie buczenie a w środku wcale nie jest głośno jak to zazwyczaj bywa po zamotowaniu tłumika końcowego. Kolega ma zamotowany właśnie zamiennik i podczas jazdy w samochodzie ciężko jest pozbierać swoje myśli do kupy :lol: a w moim moża jechać w trasę i dzwięk wcale nie będzie męczący.

Pozdrawiam

Daytona78