Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko, szukałem po forum ale nigdzie nie znalazłem tzn. potrzebuje się dowiedzieć gdzie przy liczniku w E36 jest impulsator który się podpina do navi w celu podawania prawidłowej prędkości samochodu i obliczania różnych żeczy tzn przyspieszania itp przy wyjści z navi na kablu mi pisze Car Speed impulse jak ktoś coś wie na ten temat to proszę oodpowiedz
Opublikowano

Co ty masz za NAVI.

Większość dokładanych sama sobie oblicza prędkość na podstawie przesunięcia nadajnika w określonym czasie.

Napewno z dyfra wychodzi sygnał z impulsatora, a gdzie to dalej idzie to niewiem.

Poszukam na schematach , może coś znajde

Opublikowano
Taka informacja chyba wychodzi z licznikow, przesledz schematy.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

W 95 moga byc jakies zmiany, albo raczej napewno, ale o ile mnie pamiec nie myli w poprzednich rocznikach pin C26 z zegarow dawal sygnal o predkosci, jest to potrzebne do podlaczenia multi function clock, czyli zegarka z temp, mi bez tego nie dzialalo.

Przeszukaj schematy i sie dowiesz gdzie w twoim roczniku jest takie cos.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
W kostce radia BMW na pinie 10 jest sygnał prędkości, tylko czy w "formacie" rozumianym przez Twoją nawigację ... :think:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)