Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może ktoś wie co może być przyczyną tego ze w bagażniku

w miejscu wnęki po prawej stronie gromadzi się woda??

Opublikowano
Moja rada to odkrec lampy z tyłu ( klucz 10 mm i pare nakrętek ) i zobacz czy uszczelka jest cała , dobrze lezy i dolega. Profilaktycznie warto zrobic ją na bezbarwny silikon którego i tak po dokreceniu nie widac. Podejrzewam ze uszczelke bagaznika sprawdzałes a anteną raczej leci z lewej strony i nie tyle wody jesli ona ma wine. Podobno przyczyną moze byc tez zapchanie kanalików szyberdachu , ale w mojej poprzedniej 316 byly to własnie uszczelki lamp tylnych. W obecnej tez mam taki problem i bede uszczelniac lampy jak znajde tylko chwile czasu wiec nasza sytuacja jest podobna.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano
Nad wnęką pod tapicerką jest taka kratka wentylacyjna sprawdź tą kratkę lej wodą z boku auta pomiędzy zderzak a błotnik
Opublikowano

sprawdz prawe nadkole. mialem kiedys tak zardzewiale prawe nadkole a dokladnie sama gorna czesc gdzie laczy sie nadkole z blotnikiem ze woda dostawala sie przez ta wneke do schowka w bagazniku.

sprawdzenie uszczelek od zamykania tylnej klapy i lamp to podstawa.