Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam w mojej coupe (bez zterowania pilotem) nie moge kluczem otworzyć tylnej klapy,musze otwierać całe auto !!!wkładam w zamek tylnej klucz i ani drgnie,wciskac przycisk sie da ale nic wiecej,wszystkie zamki i klucze orginał!!!nie jest zapchany ani nic takiego ,pomocy
Opublikowano
mialem taka sama sytuacje... jest on poprostu zastany przez to ze nie byl otwierany kluczykiem przez dlugi czas.. ja sobie z tym problem poradzilem tak ze, popsikalem w srodku zamku srodkiem podobnym do wd-40 i delikatnie krecilem kluczykiem w lewo i w prawo.. i powoli zaczal pracowac ale slabo i powtarzalem ta czynnosc caly tydzien i teraz jest ok :)
Opublikowano
Wykręć zamek i lej w niego WD 40, a potem jakiś olej - przy okazji próbuj kluczykiem ruszać - mi się chyba po pół godny męczenia udało rozruszać zamek i jak narazie chodzi.

dokladnie tak

szczerze nie wiadomo czy ktos kiedys otwierał wogole klape kluczykiem moze zawsze bylo otwierane cale auto także takie sytuacje zdarzają się często , nie ma się czego obawiac , zrob tak jak pisał kolega Varrol