Skocz do zawartości

Zablokowany rygielek drzwi :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przedwczoraj zablokował mi się rygielek od tylnych lewych drzwi. Działo już się tak parę razy ale zawsze po pewnym krótki czasie odpuszczał...

Nie da sie go wyjąć :( Ogólnie jak działał to chodził bardzo ciężko... co robić?

Czy mogę wykręcić rygielek i napryskać WD-40 do środka? Czy to może pomóc?

Czy ew. można rozebrać ZAMKNIĘTE drzwi?

Co może trzymać? I dlaczego rygielek poruszał się bardzo ciężko a teraz całkiem się zablokował?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Przedwczoraj zablokował mi się rygielek od tylnych lewych drzwi. Działo już się tak parę razy ale zawsze po pewnym krótki czasie odpuszczał...

Nie da sie go wyjąć :( Ogólnie jak działał to chodził bardzo ciężko... co robić?

Czy mogę wykręcić rygielek i napryskać WD-40 do środka? Czy to może pomóc?

Czy ew. można rozebrać ZAMKNIĘTE drzwi?

Co może trzymać? I dlaczego rygielek poruszał się bardzo ciężko a teraz całkiem się zablokował?

Pozdrawiam

Aha, dodam że sam rygielek się ciut porusza gdy otwieram zamykam centralnym... do tego jeszcze ostatnio nawet działał bardzo dobrze jak auto było podpięte do ładowania akumulatora którego rozładowałem bo tarcze zmieniałem a robiłem trochę po ciemku i się światło świeciło i radio grało i jeszcze ładowarka do tel i GPS :mad2:

Pozdrawiam

Opublikowano

otworz centralny i w tym samym momencie pociagnij rygielek do gory - moze pusci ...

jak nie to wd moze pomoc - napsikaj dokladnie pod roznymi kątami ...

zamki itp powinno sie smarowac przed nadejsciem jesieni - zeby potem nie miec problemow.

Opublikowano
otworz centralny i w tym samym momencie pociagnij rygielek do gory - moze pusci ...

jak nie to wd moze pomoc - napsikaj dokladnie pod roznymi kątami ...

zamki itp powinno sie smarowac przed nadejsciem jesieni - zeby potem nie miec problemow.

Tak już próbowałem... :( Wydaje mi się że jeszcze gorzej bo ciągnąc za rygielek blokuje mechanizm (coś jak gdy ciągniesz za drzwi gdy ktoś inny otwiera)... jade chyba zaraz na stacje po WD :)

Pozdrawiam

Opublikowano
a jak wd nie pomoze to byl kiedys na forum temat o zablokowanych drzwiach - poszukaj - tam jest odpowiedz ...

Właśnie przeszukałem podobno coś wypada... ale gdzie co jak? :) Rozbiore drzwi i gdzie tego czegoś szukać?

WD-40 kupie chyba dopiero koło 12-13 :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak się zaryglował to mozna sobie do kieszeni napsikać. Musisz wtedy zdejmować boczek co do najprzyjemniejszych tematów nie należy. Jest to opisane na stronie Johana i kogoś tam jeszcze: http://bmwe32.masscom.net/

Ale ja to zrobiłem :) Wykręciłem rygielek i napsikałem pod różnymi kątami dużo WD-40 z tą końcówka specjalną "przedłużającą" ;-)

Aż chyba zaraz wyjdę do auta czy wszystko dalej ok :)

Pozdrawiam