Skocz do zawartości

Dziwna sprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauwazylem ostatnio ze tylnie prawe kolo jest o ok 1,5 cm glebiej schowane pod nadkole niz lewe. Czym to moze byc spowodowane? Czy jest to jakos regulowane?
Opublikowano
może miałeś naprawiany tylny błotnik
Opublikowano

Tez tak mialem, powodem byla zlamana na pierwszym zwoju sprezyna.

PS. sprezyny wymienia sie parami.

Opublikowano
Złamana sprężyna, padnięty amor, uszkodzony wahacz (w to raczej wątpię)
Opublikowano
ktos na forum kiedys wspominal o geometrii w tylnich kolach...ale nie wiem jak sprawa z tym wyglada?moze ktos sie wypowie..
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
ktos na forum kiedys wspominal o geometrii w tylnich kolach...ale nie wiem jak sprawa z tym wyglada?moze ktos sie wypowie..

Geometria nie ma nic wspolnego z wysokoscia zawieszenia.

Opublikowano
Jest siadnięty z jednej strony (przechylony na prawą stronę), czy koło jest przesunięte górą do środka (pochylone do środka)?
Opublikowano

Geometria nie ma nic wspolnego z wysokoscia zawieszenia.

tyle to wiem ale moze autorowi chodzi nie o wysokosc ale o pochylenie kola do wewnatrz??ja tak to zrozumialem

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
  • Autor
Oba kola sa tak samo pochylone, samochod nie jest przechylony na bok. Pomyslalem na poczatku ze moze jest tuleja dystansowa z tej strony gdzie bardziej wystaje ale jednak nie ma. Czyzby wahacz byl innych wymiarow?