Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na wstępie chciałbym napisać, że szukałem informacji na temat awarii, z którą mam do czynienia.

Moja mama przyjechała E36 318i i w trasie wystąpił dziwny problem, a mianowicie przestał działać czujnik poziomu paliwa. Wykonałem test zegarów i wygląda na to, iż wskaźniki są wporządku (mam na myśli fakt ich całkowitego odchylenia w takcie testu). Gdzie mam szukać przyczyny?

pozdrawiam,

Jacek

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
pewnie padl sam czujnik w baku i tyle, po prostu go wymien.

Wporządku, obadam go, ale obawiam się, że wizualnie nie będzie po nim widać uszkodzenia. Czy awaria czujnika to częsta przypadłość w E36?

Opublikowano
pewnie padl sam czujnik w baku i tyle, po prostu go wymien.

Wporządku, obadam go, ale obawiam się, że wizualnie nie będzie po nim widać uszkodzenia. Czy awaria czujnika to częsta przypadłość w E36?

Podobno częsta awaria, często czujnik pokazuje co chce.

Opublikowano
Czy w E36 najłatwiej dostać się do tego czujnika "przez" bagażnik? Pytam, ponieważ nigdy nie miałęm do czynienia z E36, a jest trochę zimno na dworze i chciałem skrócić sobie czas operacji..... :|