Skocz do zawartości

e36 318 is czy 32x z lpg??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam:-) na wstepie chcialem podziekowac za oferty jakie mi przyslano na maila:-)

szukam e36 caly czas i zrodzilo sie pytanie czy lepiej kupic 318is czy wiekszy silnik, ponad 2.0 i zagazowac?

nie wiem czy byl taki temat, ja nie moglem znalesc wiec w razie czego prosze o link:-) pozdro

aha kasa to max 16tys

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
za 16 kola spokojnie powinnienes znalezc 325, z 328 tez mozesz sie wyrobic, inna sprawa to stan takiego auta. lepszy raczej jest 328 - duzo wiekszy moment obrotowy, mnniejsze spalanie i lepsze przyspieszenie, z innej strony - bardziej wrazliwy na przegrzania. Jesli chcesz po prostu przemieszczac sie z punktu A do B to 4-cylindrowce jak najbardziej ci wystarcza. Jesli natomiast oczekujesz czegos wiecej to 2,5 litra minimum. Z 2,5 to juz inna "zabawa" niz z np. 2.0. Szczerze polecam motor 2,5. Pozdro ;)
Opublikowano

oczekuje czegos wiecej:-) nie jezdze moze duzo ale gdybym chcial zwykly wozi dupek to kupilbym np. VW:D

licze ze 1.8 palilby w miesc jakies 10-11l benzyny 2.5, 14 litorw gazu wiec sklaniam sie ku opcji nr 2

Opublikowano
za 16 kola spokojnie powinnienes znalezc 325, z 328 tez mozesz sie wyrobic, inna sprawa to stan takiego auta. lepszy raczej jest 328 - duzo wiekszy moment obrotowy, mnniejsze spalanie i lepsze przyspieszenie, z innej strony - bardziej wrazliwy na przegrzania. Jesli chcesz po prostu przemieszczac sie z punktu A do B to 4-cylindrowce jak najbardziej ci wystarcza. Jesli natomiast oczekujesz czegos wiecej to 2,5 litra minimum. Z 2,5 to juz inna "zabawa" niz z np. 2.0. Szczerze polecam motor 2,5. Pozdro ;)

2.8 ma mniejsze spalanie od czego?? Chyba od M3 tylko.

Opublikowano

:lol: :lol: :lol:

Oł jes! Znowu temat schodzi na spalanie :clap: :lol:

No raczej na pewno nie bierz IS'a Jak nie wiele jeździsz to szybko przestanie Ci wystarczać, aczkolwiek 140 koni to już miła rzecz :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

np od m50b25 :P

Opublikowano

:lol: :lol: :lol:

:D ale mi wogóle nie chodzi o spalanie. Poprostu kolega fajnie napisał i się uśmiałem

a ile pali M3 ? nie wiem, a ile pali moja ? też jeszcze nie wiem i mam to w .... nie po to kupiłem by liczyć.

ale fakt przeglądając forum to na temat spalania jest tego troche :D

pozdro