Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, był bym wielce wdzięczny za pomoc w małym problemi :?

Moje zapytanie jak w temacie podałem wiąze sie z BMW GSM. Nie mam zielonego pojęcia jak to uruchomić bardzo prosze o pomoc. Wręcz o nią błagam :) Próbowałem w różny sopsób. ale kaze sprawdzic Karte SIM.. lub czasem dzieje sie tak ze przyjmuje karte wpisuje pin a tu nadal lipa. Powiedzcie co moge z tym zrobic. Zaznacze ze moje BMW to 528i E-39.

Jeśli ktoś odpisze na temat bede nie samowicie wdzięczny :)

Dziękuje :)

Opublikowano
w jakiej sieci masz amonament i czy karta którą wkladasz jest orginalna czy zadoptowana czyli poklejona mala w duzej
Opublikowano
Pdłącze się do tematu bo też mam mały problem z telefonem w e60.Karte włożyłem czyta ją w podłokietnik ale tylko moge korzystać z telefonu za pomocą idrive natomiast na sluchawce wyświetla menu i dwie opcjie bluetooth i seting ustawiać moge parametry w słuchawce ale nie moge wybrać żadnych numerów z niej i odbierać rozmowy
Opublikowano

niestey w e60 nie bawilem sie jeszcze telefonem,przymierzam sie dopiero do kupna,daj bog ja mi z zona sie nie polapie,temat mam opanowany w mojej cudnej e39

Pozdro

Opublikowano

BYLO!

W E39 szukaj centralki w bagażniku w schowku po lewej stronie (touring), ale w sedanie też chyba tam jest. Musi zadziałać.

Co do E60 to jedynie wiem, że nie ma żadnej centralki w bagażniku, jest tylko pod łokciem. Więc problem polega na tym, aby połączyć słuchawkę c centralą po bluetooth i wtedy będzie działać.

Opublikowano
Dzięki wielkie za pomoc w tej sprawie :). Postaram sie coś z Tym zdziałac. Jesli sobie poradze poinformuje otym, i przedstawie cały plan działania krok po kroku aby wszyscy którzy nie wiedzą jak to zrobić mogli sie wzorować. DZięki wielkie pa
Opublikowano
ja to zrobiłem tak zamówiłem duplikat karty sim tego telefonu z którego korzystam na codzień i całą dużą karte wsuwam do aparatu w podłokietniku iwszystko działa jak jadę samochodem korzystam z tego samego numeru co komurka jest to b wygodne koszt karty chyba 60 zł
Opublikowano

Też tak zrobiłem. W Erze to się nazywa Era Tandem. Podpowiem, że kartę do samochodu wyłamałem i wsadziłem do telefonu, aby skopiować książkę. Potem małą kartę wsadziłem do dużej od tyłu podklejając taśmą malarską, świetnie się trzyma.

Jako cikawostkę podpowiem, że będąc za granicą zalogowałem się telefonem do innej sieci i w samochodzie do innej, działały obie. Jaja dopiero się zaczyną przy rozmowie.

Opublikowano
michals, DOKŁADNIE jaja zaczynają się podczas rozmowy. Wsadzam karte do centralki w bagażniku ( jesli ktoś nie wie jest po lewej stronie w bagażniku w schowku) telefon pokazuje ze wszystko jest ok. wybieram nr telefonu gdzie chce zadzwonic jest syg. ktos po drugiej stronie odbiera i... słysze jakies dziwactwa w słuchawce słysze (jakies jak by dziwne zakłucenia) i sam się rozłącza. Co moze być tym razem przyczyną ?? znajdzie sie jakis fachowiec ?? :D
Opublikowano
To znaczy, że telefon działa. Może jest jakiś problem ze słuchawką, może jakieś kable nie stykają? Spróbuj jak się zachowuje na głośnomówiący.
Opublikowano
mam pytanie co moze byc przyczyna ze po uzyskaniu połaczenia rozłancza mnie po 2 sek. Jest moze cos takiego ze ustawia sie czas polaczenia ? Jezeli tak to gdzie mozna to przestawic prosze o odpowiedż
Opublikowano
Mam navigację, więc jak wybieram numer przez wyświetlacz, to od razu wskakuje tryb głośnomówiący. Można też po wybraniu na telefonie wcisnąć przycisk R/T na kierownicy i przejdzie w tryb głośnomówiący. Można też użyć funckji głosowego wybierania numerów na kierownicy.
Opublikowano
A jakie karty wkładacie, bo ja u siebie nie mogę za nic uruchomić tego telefonu i w podłokietniku, i w centralce, i pokazuje cały czas: sprawdź kartę. Wkładałem simplus, tak tak, heya, pop i nic. A wiem, że poprzedni właściciel telefonu używał i nie miał problemów.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Ja jak kupiłem auto wsadziłem playa w podłokietnik i telefon odrazu odpalił, a nie działał od bardzo dawna.
Opublikowano
Auto mam z 1999 r. telefon w podłokietniku klasyczny z kablem.
Opublikowano
dodam jeszcze że z dzwonieniem i odbieraniem nie ma kłopotów zarówno przez sam telefon jak i z konsoli środkowej i kierownicy.
Opublikowano

Bardzo czesto SIMPLUS na starej platofmie mial problem (polaczenie trwalo 1-3 sekundy i rozlaczalo) Wystarczy bezplatnie przejsc na nowa platforme.

simplus.pl -> nowa platforma -> kod

U mnie karta sieci w centralce w bagazniku (bo w podlokietniku nie mam)

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Kupiłem PLAY'a i szlag mnie zaraz trafi, bo nie mogę tego odpalić również. Cały czas CHECK KAART i lipa :!: :evil:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Siedze na tym simplusie ale co z tego skoro nie moge znaleść tej zakładki "zmiana platformy" wiem ze robi sie to jakims kodem czy którys z kolegówł był by skłonny go podać. Dzięki