Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

Właśnie sprzedałem swoją e34 m20 b25 z 1989 w automacie za 5000 pln.

Kolejne auto oczywiście bmw. Wybór padł na "7" oglądałem już kilka modeli i jestem rozczarowany.Jak "7" to nie 3.0 bo to auto wogle nie jedzie.Zaznaczam ze szukam wyłącznie w automacie.Po kilku pseudo okazjach postanowiłem zakupic ponownie e34 tylko pojemność minimum 3.0 (podczas jazdu poprzednią cięgle myślałem o słabych głowicach m20)i tu zaczyna sie problem.

Czemu sobie 735iA nie kupiłeś?

Pozdrawiam

Opublikowano

Bo naczytałem sie na forum że "5" poręczniejsza.

Łatwiej zaparkować,wyprzedzać,zmieniać pasy --bo mniejsza.

Że ceny części przystępniejsze, ponoć mniej elektroniki choć w przypadku 530,535 to pewnie i tak to samo pod maską.

No i stosunek mocy do masy.W modelach które oglądałem było nivo i trosze sie tego rozwiązania obawiam.

Przed e34 jeździłem senatorem"b" i powiem szczerze że nie było sie do czego przyczepić a automat ma rewelacyjny.Gdyby nie wszechobecna zgnilizna znów bym takiego kupił.

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
dodam i ja 3 grosze, jak kupowalem auto myslalem nad e39 lub e38 ceny czesci identyczne, silniki identyczne, wypas "prawie" :P identyczny wiec jak mam juz ciagac te swoje 4 litery to niech juz 7-ką bo niewidze sensu kupywac przykladowo e39 bo jest tansza w utrzymaniu, porownywac te 2 samochody z identycznymi silnikami wychodzi na remis
www.auto-optima.pl
Opublikowano

Witam,to moj pierwszy post na tym forum :8) ,ma ten sam dylemat ,posiadam e34 ,535 i zamierzam zmienic na 735 .

Przejechalem sie 7-emka ,i ten konfort...

Z Tego co widze to 5 napewno łatwiej sprzedac od 7,ja na swoja mam 2 chetnych mimo ,ze jeszcze sie zastanawiam,z e32 mysle ,ze nie bylo by tak latwo.