Skocz do zawartości

Komunikat na wyswietlaczu w e-36 !!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witm wszystkich klubowiczow zwracam sie do was z prosba o to czy byscie mi pomogli rozszyfrowac komunikaty na wyswietlaczu pierwszy z nich to UCHRZEIT EINGEBEN drugi to KULWASSER PRUFEN a trzeci to chyba BETRINGEN czy jakos tak bo dokladnie nie pamietam.Dwa te pierwsze komunikaty wyswietlaja sie kiedy wlacza sie zaplon po od paleniu furki znowu to samo sie wyswietla i po nacisnieciu przycisku CHECK gasna te dwa komunikaty KULWASSER PRUFEN i ten chyba BETRINGEN bo dokladnie nie wiem jak on tam pisze i dalej to sie tylko swieci UCHRZEIT EINGEBEN z gory Dzieki za odpowiedzi!!!!!A posiada moze ktos z was jakis wykres komunikatow co ma komputer przetlumaczony na jezyk polski....?
Opublikowano
Witm wszystkich klubowiczow zwracam sie do was z prosba o to czy byscie mi pomogli rozszyfrowac komunikaty na wyswietlaczu pierwszy z nich to UCHRZEIT EINGEBEN drugi to KULWASSER PRUFEN a trzeci to chyba BETRINGEN czy jakos tak bo dokladnie nie pamietam.Dwa te pierwsze komunikaty wyswietlaja sie kiedy wlacza sie zaplon po od paleniu furki znowu to samo sie wyswietla i po nacisnieciu przycisku CHECK gasna te dwa komunikaty KULWASSER PRUFEN i ten chyba BETRINGEN bo dokladnie nie wiem jak on tam pisze i dalej to sie tylko swieci UCHRZEIT EINGEBEN z gory Dzieki za odpowiedzi!!!!!A posiada moze ktos z was jakis wykres komunikatow co ma komputer przetlumaczony na jezyk polski....?

Witaj.Moge Ci jedynie pomoc w rozszyfrowaniu dwoch pierwszych komunikatow.Uhrzeit eingeben - wprowadzic aktualna godzine.Kuhlwasser prufen - sprawdzic poziom plynu chlodzacego.Co do ostatniego...chyba cos nie tak napisales,lub po prostu nie znam takiego slowa :)

Opublikowano
ja mam 2.5 24v tego vanosa to ile tam moglo by wejsc a masz jakis wykres przetlumaczony tych wyswietlen???z gory dzieki pozdrawiam
Opublikowano

Plynu wchodzi 10.5 litra.

A tu masz komunikaty

BREMSFLÜSSIGKEIT - Poziom płynu hamulcowego osiągnął minimum.

OELDRUCK MOTOR - Za niskie ciśnienie oleju w silniku.

KÜHLWASSERTEMP. - Za wysoka temperatura płynu chłodzącego.

HANDBREMSE LÖSEN - Zwolnić hamulec ręczny7 - informacja po przekroczeniu niewielkiej prędkości.

KEIN BREMSLICHT - Brak świateł hamowania - przepalone żarówki lub bezpiecznik.

BREMSLI. ELEKTRIK - Brak świateł hamowania - stopiony bezpiecznik lub obwód.

NIVEAUREGELUNG - Samochód przeciążony lub usterka regulacji poziomu (prędkość maksymalna 170km/h).

SPEED LIMIT - Informacja o przekroczeniu zaprogramowanej prędkości.

GETRIBEPROGRAMM - Usterka w elektronicznym sterowaniu automatyczną skrzynią biegów.

BREMSBELÄGE - Zużyte okładziny hamulców.

WASCHWASSERSTAND - Niski poziom płynu do spryskiwaczy.

1 BREMSLICHT - Przepalona żarówka światła hamowania.

ABBLENDLICHT - Światło mijania - uszkodzona żarówka, uszkodzony bezpiecznik lub obwód.

RÜCKLICHT - Światło cofania / Jak wyżej.

KENNZEICHENLICHT - Oświetlenie tablicy / Jak wyżej.

ANHÄNGERLICHT - Światła przyczepy - uszkodzony bezpiecznik lub obwód.

OLESTAND MOTOR - Poziom oleju w silniku osiągnął minimum.

KÜHLWASSERSTAND - Niski poziom płynu chłodzącego.

SENSOR OLESTAND - Uszkodzony czujnik poziomu oleju.

CHECK CONTROL - Usterka w układzie elektronicznym - informacje nie mogą być wyświetlane.

LICHT AN - Włączone światła - informacja po włączeniu silnika i otwarciu drzwi kierowcy.

Opublikowano
I jeszcze jedno co do pytania wszystkie roczniki e-36 maja te same komuniakty bo wyswietlacze kompow sie roznia u mnie jest raczej ten sredni ale nie mam tego spalania daty godziny sa i te komunikaty i jest ta funkcja CHECK RES/SET i te przyciski 1000 100 i jeszczze tam jak jest tez datum z gory dzieki za odpowiedz
Opublikowano
Witm wszystkich klubowiczow zwracam sie do was z prosba...

...i dlatego polecam zakup instrukcji obsługi w znanym przez danego użytkownika języku, wtedy nic nas nie zaskoczy a być może odkryjemy dzięki niej ciekawostki oraz inne tricki w które niemieccy inżynierowie uzbroili nasze/wasze furki :cool2:

Jest w niej oczywiście opis komunikatów wyświetlanych przez komputer pokładowy.

Cena w ASO 59zł - wrażenia z lektóry...

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg