Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rano zapaliłem samochód, dostał troche wyższych obrotów na jałowym, ale ruszył i pojechałem. Przejechałem 300 metrów i zgasł. Zapaliłem go od razu, przejechałem kilometr po czym zgasł znowu. Po 15 minutach udało znowu mi się go zapalić, zrobiłem ze 200 metrów i skończyło się holowaniem. Auto nie zapala, a na włączonym zapłonie słychać cały czas rytmiczny metalowy stukot z pompy wtryskowej.

To mój pierwszy post na tym forum, będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. pozdrawiam

Opublikowano
sam sobie odpowiedziałeś....

prawdopodobnie pompa...typowe dla twojego silnika..przykro..bo trochę kosztuje

Spokojnie,spokojnie nie ma co wyrokować już tak źle :wink: pompa nie pada tak o,są pewnie objawy najpierw,jak kopcenie czy trudny start na zimnym/rozgrzanym silniku,może faktycznie paliwo nie dochodzi sprawdziłeś :?:

http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano

po nitce do kłębka...zacznie kolega sprawdzać od pompy poprzez cały układ zasilania aż znajdzie usterkę sam :norty: :norty:

napisałem że "prawdopodobnie"......i dałem tą odpowiedź która mi siepierwsza nasuneła a była w miarę rozsądna....no fakt..mogłe mnapisać..sprawdź czy masz paliwo... :shock: :twisted2: :twisted2: