Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z ogrzewaniem. Gdy jadę autem nie dalej niż 50km wszystko jest w porządku. Po przejechaniu około 50 kilometrów ogrzewanie chodzi tak, że albo grzeje na maksa albo leci całkiem zimne powietrze. Nie ma możliwości ustawienia temperatury pośredniej. Dodam, że chodzi o zwykłą wersję nie klimatronik. :?: :?:
Opublikowano
Ale dlaczego jest tak,że na początku wszystko jest w porządku a później się sypie :?: Jeżeli to zawory to czego nie jest tak cały czas :?: :?:
Opublikowano
Mam podobne objawy u siebie, zawory raczej są ok. więc przypuszczam, że trzeba będzie sprawdzić pompkę elektryczną, ponadto przyczyna może tkwić albo pomiarze temperatury albo w sterowniku(w wersji bez klimy jest zabudowany w panelu sterującym), jeszcze nie sprawdzałem, bo mi to tak średnio przeszkadza, ale objawy mam podobne, jeśli coś więcej będę wiedział, to postaram się o tym napisać. A może ten typ tak ma? Ktoś ma doświadczenia w tym zakresie? W drugim aucie mam klimę, dlatego nie moge porównać.
Opublikowano
U mnie odłączyłem wiatraczek który znajduje się przy czujniku temperatury. Ponieważ cały czas sie kręcił nawet po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Podłączę go tak jak był i zobaczę może w tym tkwi cała przyczyna.