Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na jakich oponach jeździcie? Chodzi mi o firmę. Myślałam o dunlopach, continentalach, pirelli, ale nie ma w "moim" rozmiarze zimówek. Są za to np. yokohama ... Nie znam tej firmy. Czy ktoś na nich jeździł?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam jeszcze opony letnie bo średnia temperatura nie spadła poniżej 7 stopni.

Ale zimówki mam Pirelli w rozmiarze 195/65/R15, a poprzednie zimy miałem zimowe TRX :mrgreen: , ale się o na nich nie zabiłem bo miały 15lat :roll:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

Tez mam felgi milimetrowe z oponami TRX, ale chcialam kupic zimowki i okazalo sie, ze kosztuja ok. 1200 zl za szt :roll:

Kupilam oryginalne felgi "z epoki" 14 cali na zime.

Chce zalozyc zimowki 195/65/R14. Zastanawiam sie, czy nie powinny byc w rozmiarze 195/70/R14.

Doradźcie :modlitwa:

Opublikowano

Wszystko masz na słupku drzwi kierowcy....

Powinno być 197/70/r14.

Ja wychodzę że w niemieckim aucie powinna być niemiecka opona...

Ja jedzę na Fuldzie i sobie chwalę.

Opublikowano

Oponki 195/70/R14 są dobre na zimę, też takie chciałem, ale nie mogłem znaleźć proponowali mi jakieś wzmacniane do busa :duh:

Także wziąłem takie jak w poście wyżej :D

A teraz mam takie mega offtopicowe pytanie, jak ci się jeździ E23, jako kobiecie :lol:

Wiem że zaleciało mega szowinizmem, ale już się tłumaczę :D

Otóż planuje zakup E32, ale nie potrafiłbym się rozstać z moim rekinkiem, miejsce w garażu jedno, także za rok dam rekinka mojej kobiecie :mrgreen:

Ona oczywiście, już nie może się doczekać, bo też uwielbia to autko, ale trochę się boje jak będzie sobie radzić z tą maszyną :worried:

Opublikowano

Strugu co to za rozmiar 197 :?:

Grigorij kobiety bardzo dobrze radza sobie z rekinami, czego przykladem jestem ja :D Jazda tym autem to jedna z moich najwiekszych przyjemosci :cool2:

Boje sie malych samochodow a w tym czuje sie bezpiecznie. Nie zamienilabym go na zaden inny..

Opublikowano

197 to pewnie dwukrotnie bieżnikowane 195 :lol:

Właśnie moja kobieta też mówi że to auto daje je bardzo duże poczucie bezpieczeństwa :D

I przewagi na drodze :norty:

Zwłaszcza że w te wakacje koleś Oplem Vectrą przywalił mi w tył, poczułem lekkie szarpnięcie jak by mi noga ze sprzęgła spadła, on miał cały przód rozbity, a ja zderzak do wymiany i wydech do spawania :roll: :lol:

Opublikowano

Właśnie się mocno zastanawiam, ale chcę przeznaczyć na ten cel 15-20 tys zł, w sam raz na E32 w stanie tzw idealnym i doprowadzenie do stanu faktycznego idealnego, myśle nad autem z CH, bo oglądałem już kilkanaście aut w PL i z dużą ulgę wsiadałem z powrotem do reksa :lol:

Wiem że E38 zaczynają się już od 13 tys, ale uwierz mi, nie chciałbyś takim E38 jeździć :worried:

O E38 myślałbym mając na ten cel jakieś 60 - 80 tys zł :D

Opublikowano

e38 za 80k? mozna, tylko po co. zreszta - ambitne plany, poczekajmy czy sie nie odmienia ;)

ja nie mowilem ze e38 kupic za 15k bo to pewnie smiec, po prostu dla mnie e32 swoim pieknem jest daleka zarowno od poprzedniczki jak i nastepczyni, ale to prywatna opinia.. juz wolalbym chyba e34 540; dozbieraj do 25-30k i sciagnij sobie m5.

co do opon zimowych to jutro sprawdze jaki rozmiar ja mam, tez na 14'' traktorki ;)

• Członkowie klubu
Opublikowano

Na zimę goodyer lub fulda w rozmiarze 195/70/14. Generalnie rozmiar na wyginięciu jak i 205/70/14

Uważam, że najprostrzym rozwiązaniem na zimę są 15'

Kobiety i E23 :?: Jak posmakują, to nie puszczą....

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Dziękuję Panowie za porady :D

Cóż ...Wystarczyło spojrzeć na słupek przy drzwiach ( stoi jak byk 195/70/R14) i przede wszystkim na stalówki, na których przejeździłam dwie zimy - 205/65 R15 :roll:

Kupiłam w końcu Fuldy 195/70/R14.

Uważam, że najprostrzym rozwiązaniem na zimę są 15'

Anjinsan masz rację - jeśli chodzi o dostępność opon, ale E23 jeździły na 14' a chcę żeby mój samochód był jak najbardziej oryginalny.

Nie wspominając, że 15' są droższe a wzory felg nie pasowały zbytnio do E23.

Pozdr.

Opublikowano
Mały off... jak to sie stało że jeszcze Cię Sonic nie widziałem w mieście Laughing ??

:doh: Może za szybko jeżdżę ? :8)