Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek witam wszystkich jako nowy użytkownik tego forum.

W tym miesiącu czeka mnie wymiana amortyzatorów (tył), w związku z tym mam prośbę o doradzenie jakiej marki amortyzatory kupić i jaką twardość wybrać( chodzi mi o komfortową jazdę, trasy głównie po mieście ). Drugie moje pytanie dotyczy tego co jeszcze można przy okazji wymienić (z tymi amorami), gdyż podczas jazdy słychać głuche stuki z prawego tylnego koła.

Z góry dzięki za odpowiedź. :)

Opublikowano

Razem z amortyzatorami,wymień takie plastikowe odboje,nie ma ich w komplecie koszt ok 70zł do dwóch amorków,w zestawie będą też nowe gumy,

co do marki amorów nie polecałbym Ci binsztaina,wymieniałem już amorki w dwóch autach i nigdy więcej tej firmy,auto jeżdzi jak wóz zelazny,mało tego po pół roku padł jeden,

Co jeszcze wymieniać?podjedz na stację diagnostyczną zobacz gdzie masz luzy,będziesz wiedział co jest zużyte,

powodzenia

Opublikowano
bilstein jest produkowany w turcji ! Jak chcesz miec komfort i co roku nie wymieniac to pojedz do ASO i wez podstawe gazowo olejowa orginal . cena nie powala .
Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc. Właśnie byłem u zaprzyjaźnionego mechanika :) i poradził mi właśnie amorki Sachs. Komplet z wymianą 800 zł (z poduszkami i tymi odbojami). Słyszałem już dobre opinie o nich więc chyba je wezmę. Niestety nie dopatrzył się nic jeśli chodzi o zawieszenie, ale zmienię te łożyska przy okazji może to pomoże.

Pozdrawiam