Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

:D witam użytkowników i sympatyków BMW :D

proszę o konsultację posiadaczy M-60,czy po włączeniu rozrusznika zapłon następuje szybko(półobrotu)czy tak jak u mnie kręci jakieś 10 sek.

Jest to niezależnie od temperatury i stanu akumulatora.

Proszę o sugestie :?:pozdrawiam

Edytowane przez angod
40tys na gazie i bez problemu
Opublikowano
Ja kręce ok 1.5 sekundy. 10 to zdecydowanie za długo. Może padł zawór zwrotny na pompie paliwa i ścieka do zbiornika?
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Ja kręce ok 1.5 sekundy. 10 to zdecydowanie za długo. Może padł zawór zwrotny na pompie paliwa i ścieka do zbiornika?

To co piszesz o zaworze zwrotnym jest możliwe.ponieważ kiedyś zabrakło mi paliwa i po wlaniu również kręcił tak długo.

Dzięki za poradę

40tys na gazie i bez problemu
Opublikowano
Zła wiadomość jest taka, że ten zawór nie występuje jako część w ASO. Musisz gdzieś namierzyć zwaloną pompę i wykręcić.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Każdy silnik powinien odpalać po max. ok. 1 sek - wtedy jest wszystko OK. Wiecej może być potrzeba przy niskich temp. szczególnie dieslu, ale i tak max. 2 sek.

Jak miałem 524td to w największe mrozy kręciłem ok. 1.5sek

Teraz przy M62 - to jest bardzo podobny do M60 - trudno mi policzyć - może 0.5sek, max. 1 sek - chyba, że mi próbuje zapalać przy chłodnym silniku na gazie, to może być problem, ale to inna "bajka"

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)