Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. nie wiem o co chodzi. po wylaczeniu ogrzewania przy wlaczonym nawiewie caly czas mi leci cieplo w okolicach nóg. wkurza mnie to bo mi jest za goraco. dodam ze elktrozaworki wymienialem na nowe w tamtym roku.
Opublikowano
witam. nie wiem o co chodzi. po wylaczeniu ogrzewania przy wlaczonym nawiewie caly czas mi leci cieplo w okolicach nóg. wkurza mnie to bo mi jest za goraco. dodam ze elktrozaworki wymienialem na nowe w tamtym roku.

Zobacz czy sprawne są czujniki temperatury nad nogami. Po stronie pasażera i kierowcy są dziurki, które powinny zasysać powietrze. U mnie trochę nawet za bardzo hałasują (syk).

W tych dziurach są elektroniczne czujniki temperatury, zobacz czy są podłączone - musisz zdjąć osłony nad nogami.

Opublikowano
zamknij nawiew na nogi... ostatni soowak :wink:

jaki soowak? ja nie mam zadnych soowaków :D

jak mnie to denerwuje. tak tam wali ogrzewanie ze nie mozna wytrzymac w samochodzie.

Opublikowano
aaaa hehe wybacz, wiec pewnie masz inny panel sterujący :oops: Jednak że napewno masz jakieś pokrętło czy coś czym możesz odciąć dopływ powietrza na nogi... Mam tak samo, ze jak nie zamkne to grzeje i regulacja pokrętłami od temp. nie pomaga :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hehe, nie no, Wasze rady mnie rozbrajają :) "wyłącz nawiew"... Aż się boję, jakby komuś coś drobnego w okolicy silnika nie grało, to odpowiedź by była "wyłącz silnik" hehehe

A tak na poważnie, to jeżeli jesteś pewien o stan elektrozaworków, to sprawdź, czy w ogóle napięcie do nich dochodzi (na wtyczce, między środkowym, a każdym z bocznych pinów)... Będzie Ci w tym pomocna żarówka 2W.

Kai