Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItajcie!

Jestem nowym posiadaczem BeeMWiu ;)./

Jeszcze nie zdązyłem zakupić instrukcji obsługi a znaleźć na fourm tego nie moge od kilkudziesięciu min :(.

Z górki dziekuję za odpowiedź lub podesłanie linka z tematem.

Pozdrawiam

Opublikowano
"]WItajcie!

Jestem nowym posiadaczem BeeMWiu ;)./

Jeszcze nie zdązyłem zakupić instrukcji obsługi a znaleźć na fourm tego nie moge od kilkudziesięciu min :(.

Z górki dziekuję za odpowiedź lub podesłanie linka z tematem.

Pozdrawiam

hehe to się pośpiesz bo niedugo zamykają :twisted2: :twisted2: nie ma tak łatwo....

poza tym zaraz dostaniesz zj....y pewnie bo żeś nowy i szukać ci się nie chce.

:search: :search: :search: :search: :search: :search:

Opublikowano

Lampka Inspection oznacza, ze powinienes zrobic przeglad w ASO BMW.

Jezeli dbasz o samochod i pilnujesz wszystkich wymian elementow i materialow eksploatacyjnych, to mozesz sie nia nie przejmowac.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Dzieki serdeczne za błyskawiczne odpowiedzi :)

Takie forum to ja rozumiem :cool2:

Czyli mam rozumieć że jeśli kupiłem moją Betkę od nieznanego człowieka to powinienem wszystko posprawdzać...:/?

Bo byłem u mechanika na początku obejrzał i stwierdził że....cacy tylko sprzegło musiałem zrobić i amorki...teraz szykuję sie do wymiany płynów...

Jakie powinienem wymienić?...oczywiście nie jestem Panem Misztalem (prosiłbym o listę dla biedaków (same niezbedne nie cierpiące zwłoki )

Dzięki serdeczne za pomoc :modlitwa:

Opublikowano

Na pewno jak najszybciej wymien olej i plyn w ukladzie chlodzenia (nigdy nie wiadomo, czy ktos z oszczednosci nie dolewal tam wody).

Nastepnie plyn hamulcowy i sprawdz stan klimatyzacji (jezeli ja masz).

No i oczywiscie filtr powietrza.

Jezeli Twoje 318i ma pasek rozrzadu, to tez polecalbym wymiane - to akurat dosc slaby punkt tych silnikow, a koszty naprawy w razie zerwania paska beda wysokie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Panfil super dzięki....:)

W przyszłym tygodniu jestem umówiony do mechanika.

Wiem że jesteś z Wa-wy ale znasz ludzi z różnych miejsc....czy mógłbyś mi podpowiedzieć jakiegoś spoko mechanika w Łodzi ?

(może któryś ze znajomych zna)

Takiego znającego sie na Beciach i niedrogiego...bo na ASO mnie zawsze nie stać :(

Z górki wielkie dzięki za jużrozwizane problemy :)

Pozrdrawiam

Opublikowano

witam kolege

odnośnie warsztatów to też to jest na forum :search:

ale juz ci powiem :D

mechanika pojazdowa BMW-bracia jagiełło na teresy są spoko i ceny też są znośne ale mogłoby być trochę taniej(jakiś rabacik dla użytkowników BMW? :mrgreen: )

wiem ze jeszcze jest na krzemienieckiej bo kumpel mówil ale nie znam nikogo kto tam był więc nie bede sie wypowiadał.

miłych szaleństw nową bryką :norty:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
witam kolege

odnośnie warsztatów to też to jest na forum :search:

ale juz ci powiem :D

mechanika pojazdowa BMW-bracia jagiełło na teresy są spoko i ceny też są znośne ale mogłoby być trochę taniej(jakiś rabacik dla użytkowników BMW? :mrgreen: )

wiem ze jeszcze jest na krzemienieckiej bo kumpel mówil ale nie znam nikogo kto tam był więc nie bede sie wypowiadał.

miłych szaleństw nową bryką :norty:

Suuuuper dzięki...:clap: ..słyszałem o nich... :)

Pozrdawiam bardzo mocno :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: