Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawa wygląda tak. Zmieniam ubezbieczyciela. Właścicielem auta jest moja mama i ja. Sprawa jest o tyle dziwna, że moja mama posiada 60% zniżek otrzymanych po zmarłym mężu a nie wypracowanych normalnie jak każdy. Czy w takiej sytuacji bez problemu każda firma ubezpieczeniowa takie zniżki uchonoruje? Co ewentualnie muszę tam okazać dla potwierdzenia tego? Dzięki
Opublikowano
nie wiem jak jest teraz.. ale ja pare lat temu swoje pierwsze auto kupilem na wspolwlasnosc z ojcem.. ojciec mial 60% znizek.. po czym wystapilem do ubezpieczyciela o zaswiadczenie o bezszkodowym przebiegu ubezpieczenia.. no i dostalem ze swoim nazwiskiem i imieniem i jak w morde napisane bylo ze mam 60% znizek.. i zostaly mi do tej pory :)
E39 540iA ... Kocham i Szanuję... :)
Opublikowano

Wystarczy ze na polisie masz zaznaczone 60% znizek i jako wlasciciel auta jestescie na polisie wpisani oboje. Na tej podstawie na drugie auto przy ubezpieczeniu tez masz 60 % znizki.

W ogole z nowym ubezpieczycielem nie dyskutuj, nie wyjasniaj w jaki sposob masz 60 %, nie tlumacz sie.

Na pytanie ile masz znizek odpowiesz 60 % i pokazesz na dowod tą polise, na ktorej widnieje 60 % zniki na twoje nazwisko.

pozdrawiam boby'ego sixkillera

renoraines :roll2:

Opublikowano

JaK MASZ W REKU JAKAS STARA lub obecna polise na Dane Twojej matuli i tak jak pislai koledzy jest tam zaznaczone , ze Jej kwota OC wynika ze znizek w wysokosci 60% to w przypadku twojego samochodu( mama jako wspolwlasiciel) wciaga cie na znizke 60%

Ty zaplacisz ewentualnie za wiek, i rodzaj auta-oczywiscie tez strefe zamieszkania.

Dla ciebie sprawa wyglada tak , ze po uplywie roku i bezszkodowej jazdy otrzymujesz juz NA SIEBIE sowje znizki-JEsli przywalisz w cos to twojej mamy znizki nie poleca-tylko wzrosna tobie -ale system ubezpieczen w polsce jest jeszcze kulawy i nie ma porouzmien miedzy firmamy i jesli pojdziesz do innej foirmy to o ni nie wiedza ze miales wypadek i dadza ci standardowo na wyjsciu tyle znizek co teraz tu w tym konkretnym wypadku

MOj ojciec jest wspolwlasicielem auta i to juz 2 i nie ma opcji na to zebym ja dostal papier ze mam 60%- bzdura-chyba ze On jest Pierwszym wlascicielem.

Jednokierunkowy sposob działania tego PRZEPISU - tych zasad

Opublikowano
lepiej.. mialem kilka aut w ciagu ostatnich 4 lat.. i zmienialem ubezpieczalnie tez.. i pamietam ze generalnie to za pierwszym razem pytali sie mnie o znizki.. drugie auto bylo w link4.. i bylo na zasadzie "ile ma pan znizek? 60%.. no dobrze.. A czy musze wam przynosic zaswiadczenie? nie.. jak bedzue trzeba to powiemy.." .. i tak w sumie za kazdym razem :D .. pozniej bylo Allianz.. Compensa.. Hestia.. i nigdzie nie wymagali ode mnie pisemnego potwierdzenia zniżek.. :) .. nawet mialem lekką stluczke likwidowaną w Allianz i tez nic sie nie pytali.. ciekawa sprawa.. a najlepsze jest to.. ze jak trafisz na taką firme co sie nie pyta.. i np. pozniej przejdziesz do nowej.. to od tej poprzedniej musza ci wystawic zaswiadczenie ze wlasnie takie zniżki miałeś :D .. powodzenia! :)
E39 540iA ... Kocham i Szanuję... :)
Opublikowano
Ja też spotkałem sie z taką sytułacją,ubezpieczyciel nie wymagał odemnie żadnego potwierdzenia zniżek,zapytali ile mam powiedziałem 60% i tyle mi uwzględnili,potwierdzenia zniżek i takich tam pierdój tylko w pzu wymagają ale myślę że pzu to droga firma,nie ma sęsu się tam pchać,jest dużo innych tańszych ubezpiczycieli, u kórych nie ma problemu ze zniszkami,a przecież oc nie jest dla właściciela tyko dla tego w komu wyżądzimy ewentualnie szkode,
Opublikowano

PZU jak dla mnie i w mojej ocenie to piece of schit

ojciec poszedl zeby wziac od nich zaswiadcznie o wlasnie znizkach-powiedzili ze dizs wysla-2 tygodnie i NIC :mad2:

poszedlem osobiscie-jako syn nie mam uprawnien-nie dostalem :mad2:

ojciec napisal oswiadczenie ze moge wziac - nie dostalem bo baba nie mogla sie gdzies dodzwonic do innego rejony a by z tamtego oddzialu otrzymac faks ze ojciec ma te zniki- NIE DOSTAELM :mad2: :mad2: juz mnie ku....ca ogarneła i chcialem zdemolowac to P Z U

Ogolem oswiadczniee dostalem jak tam poszedlem 4 raz i powiedzailem ze nie wyjde do poki nie zostane obsluzony tak jak byc powinno!!!

Co do wyplat odszkodowan- w ojca wjechal gosc- miesiac PZU sie klucilo z SEAT service Szczecin- bo oni wiedzili lepiej ile kosztuja czesci do Toledo 2 . kilka razy zmieniano kwote przeznaczona na naprawy-nawet kierownik dzialu napraw Seat byl zdruzgotany ze tak ta firma załatwia sprawy. Problem byl tez z tym zeby odezyskac kase za lawete-placi oczywiscie ubezpieczyciel sprawcy.

Po porstu bzdura totalna-polskie prawo jest poronione po to placimy zeby zwrot byl wynikiem naprawy auta do stanu przed wypadkiem a nie klient ma sie godzic na uzycie czesci z rynku wtornego. U mojego ojca dano wlasnie klape, i zderzak tył uzywane bo by sie nie wyrobili

do Allianz dostawalem przez poł roku ponaglenia z odsetkami za niezaplacone OC za poprzedni samochod-nadmienie ze przy zmianie ubezpieczyciela wysłalem im rezygnacje ( wczesniej) z ich oc na kolejny rok. Dzwonilem tlumacyzlem-oni moiwa ze OK a [ponaglenia wysylali :duh: az musialem isc osobiscie z ksero policy aktualnej i kwitami z poczty ze do llianz byloi wysylane cokolwoiek.