Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli chodzi o e36 to przyczyny nie ma żadnej, ciepłe powietrze leci wyłącznie na szyby i stopy, ew można robić mix aby trochę leciało kratkami, nawet na panelu regulacji nawiewu masz niebieskie paski na kratki.
Opublikowano
Grzeje ciepłym powietrzem tylko na szyby a z przodu lecie chłodne.

Co może być przyczyną.

pozdrawiam

Wszystko ok. Na twarz leci wyłącznie zimne powietrze.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
dolacze sie do tego tematu,mi wszytsko ladnie grzeje z kazdej kratki leci cieple powietrze ale co moze byc przyczyna ze moja bambejka sie dlugo grzeje,teraz pelna temperature osiagnela po przejechaniu jakis 5 - 6 km tak ma byc czy cos jest nei tak?? :?
Opublikowano
dolacze sie do tego tematu,mi wszytsko ladnie grzeje z kazdej kratki leci cieple powietrze ale co moze byc przyczyna ze moja bambejka sie dlugo grzeje,teraz pelna temperature osiagnela po przejechaniu jakis 5 - 6 km tak ma byc czy cos jest nei tak?? :?

No dziś rano było koło 0 u mnie więc myslę że to normalne.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Hmm.... Na twarz nie leci ciepłe powietrze? Dlaczego? U mnie leci jak nastawie.... czy to dlatego że mam klime? Nie wyobrażam sobie zima wsiadać do zimnego auta i dmuchać sobie zimnym powietrzem w twarz... :duh: Chyba cos nie tak?

5-6km to chyba juz gorna granica kiedy powinno sie auto nagrzewać - mi to zajmuje ok 4km - przy normalnej jeździe (w korku to nawet kilkaset metrów :) )...

Opublikowano
A moze ten elektrozawór który reguluje ciepłe powietrze zacioł się wprawdzie na szyby leci ciepłe powietrze ale to nie jest tak jak było wcześniej. Grzało tak jak w saunie
Opublikowano
mojemu korek nic nie pomaga,moze to byc wina termostatu??bo pozniej grzeje jak zwariowane bo wyciagnalem filter pylkowy bo moja bambeja jest z klima a ze zapchany byl strasznei to swoje robilo :)
Opublikowano
To jest dziwne bo jeszcze tydzień temu powietrze z przodu leciało bardzo gorąoce a teraz jest chłodne. Zrobiło się tak podczas jazdy.

Wymień termostat. jeśli padłby Ci zawór wodny to miałbyś tylko gorące.

Opublikowano
Tak w gwoli dopelnienia, u mnie leci chlodne i cieple powietrze zarowno na szybe, na nogi jak i na twarz, wszystko zalezy jakie powietrze ustawie i na jaka czesc ciala, dodam ze to moj to compact bez klimy, z sama wyntylacja... Cieple leci oczywiscie po jakims czasie nie odrazu po rozruchu :) Co do nagrzewania sie silnika, wczoraj zmienialem plyn chlodniczy i przy obecnych temperaturach tez grzeje sie jakies 5-6 km spokojnej jazdy tak do 3000 obr/min...
Opublikowano
Hmm.... Na twarz nie leci ciepłe powietrze? Dlaczego? U mnie leci jak nastawie.... czy to dlatego że mam klime? Nie wyobrażam sobie zima wsiadać do zimnego auta i dmuchać sobie zimnym powietrzem w twarz... :duh: Chyba cos nie tak?

zgadzam się z tobą i mam tak samo jak ty