Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem, że było wielokrotnie, ale że nie znam jeszcze zbyt dobrze konstrukcji auta pozwalam sobie odgrzać kotleta. Nie bić!

No więc po większych opadach mam trochę wody pod nogami pasażera. Doczytałem już, że może to być problem z zapchanymi kanalikami odprowadzającymi wode z podszybia. Tylko gdzie ich szukać? Proszę o instruktaż, może rys. poglądowy. Przepraszam za banalne pytanie ale wolę wiedzieć wcześniej niż rozkręcić pół samochodu metoda prób i błędów...

Problemy z przerdzewieniem raczej wykluczam - nigdzie na całym aucie nie ma śladu "Rudej" więc podszybie i ściana grodziowa też powinny być w porządku.

Opublikowano
no wiec tak kanaliki powinny byc od spodu drzwi od strony zawiasów a uszczelki sa dobre???mam podobny problem tylko ze z bagaznikiem w e28 pozdro
Opublikowano
Kiedys mialem podobny problem w golfie.Okazalo sie ze podczas montazu centralki w drzwiach rozerwalem folie chroniaca tapicerke przed woda splywajaca po szybie do wnetrza drzwi.Zanim do tego doszedlem to zdazylem powymieniac uszczelki,kombinowalem z regulacja drzwi,a wystarczylo posiedziec pare minut w aucie w czasie ulewy
Opublikowano

Witam kolege z LBNa!

a płynu Ci nie ubywa?

moze to nagrzewniczka poszla?

pozdro

Opublikowano

Pomaleńku ubywa.

Ale to na podłodze to zdecydowanie woda - napewno nie płyn. Poza tym wyciek pojawia się tylko po konkretnym deszczu.

I jeszcze jedno - na dywaniek kapie gdzieś zza schowka, więc otwory odpływowe w drzwiach raczej niewiele z tym mają wspólnego.

Opublikowano
Witam! Pierwsze pytanie czy masz szyberdach? Jeśli woda zbiera się tylko po jednej stronie i tylko podczas intensywniejszych opadów to może wskazywać na przytkane kanaliki przy szyberdachu... W grę wchodzi oczywiście także jakaś nieszczelność gdzieś przy uszczelce przedniej szyby (czy nie dochodzą jakieś podejrzane dźwięki stamtąd przy większych prędkościach?), ale zacząłbym od tego... Miałem coś podobnego w mojej poprzedniej e34 i szyberdach był winowajcą. Powodzenia
Opublikowano

Nie mam szybra.

Podejrzanych dźwięków nie słyszę, ale rzadko jeżdże z "większymi" prędkościami, głównie po mieście.

Za wszystkie rady dzięki, licze na więcej. W przyszłym tygodniu będę miał czas to pogrzebię.

Opublikowano
Powiem tak :? miałem podobny problem u siebie w E39, nie wiem jak to wyglada w e34 ale mysle ze moze byc pdoobnie. Manowicie tam gdzie u mnie sa skrzynki z filtrami przeciwpylkowymi czy tez weglowymi pod maska z prawej i lewej strony blisko podszybia bllisko kielichów, muailem zdemontowac te obudowy. Nie wiem czy w e34 czasem tam nie ma skrzynek z bezpiecznikami ale tak mi sie tylko wydaje. Zdemontowalem i okazalo sie ze w leju miedzy kielichem a podszybkiem zgromadzilo sie mnostwo wody z podszybia poniewaz kanalik odprowadzający wode był zatkany mułej i lisćmi jakimis. Było opo kazdej stronie po ok. 3 litrow wody ktora nie odplywala albo odplywala słabo w wyniku czego dostawala sie do srodka zdemontuj to co tam masz i sprawdz czy tam masz wode. powodzenia
Opublikowano
Tak jak mówię, jednak nie wiem jak to wyglada w przypadku e34, tez sie kiedys zastanawialem zanim kolega z forum dajan nie podał mi tego pomyslu, sprawdziłem i faktycznie było tam mnostwo wody tam gdzie u mnie jest serwo ktore notabene pływało w tej wodzie cały czas :duh: sprawdz czy tam nie masz wody, nie powinno to zajac zbyt wiele czasu i byc pracochłonne, sprawdz i podziel sie info pzdr