Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, Nokian W, jezdzil ktos na tym w zimne w BMW :?: Wulkanizator powiedzial ze bardzo dobra, ciut gorsza od GY UG7 ale za ta cene najlepsza i bardzo mi ja polecal, co Wy na to :?:

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

Witam!

Wulkanizator mial racje :) Tez sie rozgladam za zimoweczkami i po przeczytaniu wielu komentarzy uzytkownikow miedzy innymi na opony.com.pl wylonilem 3 modele:

Nokian WR

Nokian WR G2

Goodyear UltraGrip 7/7+

Waham sie miedzy G2 a UG i chyba wezme G2 bo w zimie w Polsce jestem tylko na swieta. WR to starszy model i nie biore go pod uwage, chociaz w tych pieniadzach to napewno bym go wzial. Finowie sa specjalistami w zimowkach, a Goodyear za ta opone dostal szereg nagrod.

Jak mozesz wydac ciut wiecej to bierz G2 albo UltraGrip

Pozdrawiam

Opublikowano
No właśnie tez myślałem o Tych Nokianach WR G2 lub właśnie o GoodYear Ultra Grip 7+, i na pewno którąś z tych opon wezmę, tylko nie wiem jak to sie sprawuje w tylno napędowych samochodach :?: :)
Opublikowano

Witam

Ja już zdecydowałem.

W tym tygodniu będą już dla mnie 205/60R16 Nokiany WR G2. Kosztują mnie 350zł/sztuka.

Co prawda dopóki nie spadnie śnieg to nic mądrego nie będę w stanie powiedzieć, ale z testów i opinii ludzi w branży oponiarskiej wychodzi mi, że to najlepszy wybór.

pozdrawiam

YatzeK

Opublikowano
No w sumie racja ale z drugiej strony co mozna poweidziec o oponie Nokiany WR G2 ktora jest nowoscia w tym roku i jeszcze zimy neiwidziala, wiec co wulkanizator lub uzytkonik moze powiedziec dobrego na ich temat :?: :wink:
Opublikowano

No, niby tak.

Ale jest to rozwinięta wersja opony WR, która jest na rynku od kilku lat i ma bardzo dobre opinie.

Zresztą umówmy sie, że kto jak kto, ale Skandynawowie wiedzą jak się jeździ w zimowych warunkach, więc można śmiało założyć, że WR G2 będzie lepsza od WR.

Opublikowano

Ja sobie założyłem nowiutkie Ultra Gripy 7+ już jakiś czas temu (jak regularnie rano wyjeżdżając do pracy miałem po 2-3 stopnie) i póki co mogę tylko zachwalać. Oczywiście śnieg jeszcze nie spadł ale nie tylko wtedy zimówki mają pole do popisu. Póki co moje UG7+ rzadziej tracą przyczepność niż moje opony letnie podczas lata, bardzo dobrze spisują się na mokrej, śliskiej nawierzchni przy obecnych temperaturach, no ale jak to z zimówkami należy się liczyć, że droga hamowania przy wyższych temperaturach będzie nieco dłuższa niż na letnich. Nie mają natomiast mankamentu zimówek w postaci większego hałasu podczas jazdy.

Dałem za nie 400 zł za sztukę (205/55/r16 z indeksem H).

Aaa no i całkiem ładny agresywny bieżnik mają :D