Skocz do zawartości

pytanie do posiadaczy e38 !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie jest następujące jakie elementy w e38 (m62 4,4) są słabą stroną tego auta i które prewencyjnie warto wymienić oczywiście oprócz płynów.

Proszę podawać przy jakich przebiegach wypadałoby wymienić daną część.

Myślę że informacja będzie przydatna nowym nabywcom wspaniałych e38

dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
a czy są jakies takie typowe usterki E-38 ??? bo ja nie słyszałem o takowych
Opublikowano
o wlasnie, co zmienia na zas i jakie usterki, kurcze ludzie jak juz ktos sie o cos takiego pyta to nie kupi, niema usterek, moze jest pare rzeczy ktore sa bardziej lub mnie awaryjne/wytrzymale ale jakies tam wady, nic niewymieniam na zas, mam taka zasade "nienaprawia tego co niezepsute" chyba ze pytasz sie o co zwrocic uwage przed zakupem
www.auto-optima.pl
Opublikowano
jezeli dba się o auto to bedzie sluzyl latami a jak ktos nie dba to wszystko się bedzie psuło
Opublikowano
Czasami silniki wylatują w powietrze, urywają się koła i sporadycznie odpadają drzwi. Ale tak poważnie to poczytaj sobie trochę tematów i będziesz wiedział co się psuje w BMW. Masz tu parę haseł (zawieszenie, układ chłodzenia!!!, elektrozawory, znikające piksele w kompach, miecz i pewnie jest jeszcze parę rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę). A poza tym wybór e38 4.4 jest bardzo dobrym wyborem i jak trafi Ci się ładny egzemplarz to będzie jeździł i jeździł. Pozdro.

BMW - Broń Masowego Wrażenia

Moja 850i

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=120911

http://img121.imageshack.us/img121/5670/pasek2e.jpg

detailing http://www.funkyking.eu

• Członkowie klubu
Opublikowano

Auto nie ma słabych stron

wymien płyny , filtry , świece , sprawdź luzy w zawieszeniu , stan klocków i tarcz .

i jeśli pracuje równo , rozwija pełną moc i nie pali 25 litrów - ciesz się życiem :wink:

Mario

Opublikowano
Auto nie ma słabych stron

wymien płyny , filtry , świece , sprawdź luzy w zawieszeniu , stan klocków i tarcz .

i jeśli pracuje równo , rozwija pełną moc i nie pali 25 litrów - ciesz się życiem :wink:

Mario

a mój jak wcisnę to pali > 25l , to znaczy że zepsuty :), aha on pytał o "tylko" v8

Opublikowano

moi Panowie,

no nie jest tak do końca z tym brakiem słabych stron,

oczywiście nie jest ich wiele, ale jest kilka drobnych elementów, na które można zwrócić uwagę, zwłaszcza przy zakupie,

np:

- czy ksenony same nie gasną - przetwornica, ja przy zakupie mialem dwie uszkodzene i musiałem dwie wymienić, a przekonałem się o tym po kilku dniach jazdy,

- czy wyswietlacze na desce, na klimie i radiu działają - piksele - często w rocznikach starszych, 95, 96 się kropki wypalają i trzeba rozszyfrowywać, najgorsze, jeśli dotyczy komunikatów o usterkach,,,hihi

- oczywiście jak koledzy napisali, płyny, oleje, (w aut. skrzyni też radzę wymienić, jeśli nie bylo udokumentowanej wymiany)

- zaiweszenie - ale to nie słaba strona, lecz po prostu powinność sprawdzenia tego ,

- i...to chyba wszytsko ze słabych stron, :P

wiecej wad, jeśłi w ogóle o wadach można mówić to auto nie ma.

prowdzi się super, jeździ rewelacyjnie,

będziesz w siódmym niebie,

polecam gorąco, ja absolutnie nie żałuję,

ostatnio pojeździełm nową avensis, i z ulgą po tygodniu wsiadłem do 12 letniej 7...

generalnie wad zero.

e 38 jest najlepsze... po prostu