Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moj plan

-hertz esk 165 przod (300zl)

-hertz esk 300 w zamknietej skrzyni 470zl

-wzmacniacz monacor hpb 604 (500zl)

i moje dylematy

- czy warto brac tego suba czy moze jakis inny (do 500zl)

- czy warto brac tego wzmaka (4x75w rms/2x200w rms) czy nie bedzie wielka roznica jak bede miec blaupunkta mk2 (4x60w rms/2x180w rms) roznica cenowa to az 200zl!

-czy podlaczyc na tyl eks 130 do radia , zeby wypelnic tylnia scene dzwiekowa?

i czy warto zakladac maty na drzwi i jaki koszt tego? (podlogi nie bede rozbieral)

czekam na odpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano

pomysl jeszcze na subwooferem powerbass - maja ciekawa ofertwe...

jezeli bedziesz glosniki niskotonowe montowal w drzwi to warto wyciszyc - jezeli w miejsce stantdardowe w e32 to po co ?

tyl - zalezy co kto lubi ... ja robilem testy - w zestawach niskobudrzetowych warto dac cos na tyl ( troche to ratuje ogolny wyraz brzmienia ) - w zestawach wypas - typu np morel itp zdecydowanie nie

Opublikowano

Przede wszystkim miejsca gdzie wkładasz głośniki muszą być wytłumione. Głośniki 165 potrzebują trochę miejsca do oddychania - najlepiej jakby w drzwiach były. Chodzi o to, żeby grały we w miarę szczelnej i nie rezonującej obudowie - dlatego wytłumia i uszczelnia się drzwi.

Hertz jest ok - w podobnej cenie ja kupiłem Powerbass ES-6C - według mnie są lepsze.

Wzmacniacz może być za słaby do suba - lepiej kupić coś używanego - ja za 500zł kupiłem Alpine V12 T300 na przód i Alpine V12 T500 na suba.

Pamiętaj o kablach - dobre zasilające z bezpiecznikami. Dobre chinche z radia do wzmacniacza. Sygnałowe min 2.5mm do przodu i ok 6mm na suba.

Opublikowano

ktory wzmacniacz warto kupic:

-blaupunkt mk2 (4x60w/2x180w) 300zl

-monacor hpb 604 (4x75w/2x2002) 500zl

roznica cenowa spora

a co do tylu to czy podlczenie radia pod tyl (zalozmy ze hertz esk 130) nie popsuje dynamike dzwieku?

czy lepiej moze kupic 1 wzmak 4 kanalowy do glosnikow i odzielny wzmak do suba?

Opublikowano

2 wzmacniacze - musisz kupic dodatkowo kondensator ...

ja mam pod radiem - przod powerbass l-6c , tyl zestaw piopneer dwudrozny odseparowany 13cm - to wszystko z radi alpine 4x60 ( cda7893) - i gra to jak na radi bardzo czysto i bardzo glosno... do tego oczywiscie wzmacniacz i subwoofer ...