Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakby sie kable popaliły. Śmierdzi cały czas ale wszystko chodzi idealnie. Nie ma wycieków oleju, nie widać nigdzie sladów spalenizny. Olej w normie, plyn chłodniczy tez. Temperaturke trzyma tak jak wczesniej, minimalnie po za polowa. Co to moze byc? Moze alternator? Pilnie potrzebuje pomocy. Nie wiem czy moge z tym jezdzic?
Opublikowano
mi w E30 pokruszyla sie ta gabka wyciszajaca z pod maski i poleciala prosto na kolektor wydechowy - jako ze to sie nie pali tylko topi to smierdzialo okrutnie dosc dlugi czas...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
To nie to. Pomocy!!! A jakie mieliście (jesli ktos miał) objawy awarii rozrusznika? Czy najpierw cos smierdzi z niego czy odrazu sie pierdo****li. Wiecej, prosze o wiecej.

Alternator lubi zaśmi......ć przy końcówce - przeciążony(zalany,źle podłączony, wymieniony nie na te (Ah))

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano (edytowane)
A moze dodam ze palilem gumy, czy przy paleniu moglo sie cos stac z alternatore?

Hhhh :duh: sorki pomyliłem coś, przy wciskaniu sprzęgła adidasy Ci sie zapaliły :twisted2: to jest zapach gumy :wink:

Edytowane przez Cuba

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
ale jaki to jest smród bakelitem zajeżdza gumą, czy sprzęgłem może smażącym się olejem??

True... true... są różne rodzaje smrodu :)

Opublikowano
Eureka przestalo smierdzieć, myslałem ze tylko fiaty 126p potrafia sie same naprawiac :):):) A teraz na poważnie. Smierdzialo spalonymi kablami, a jesli chodzi o spalenie sprzegla to raczej nie bo nie ma problemow przy ruszaniu (nie szarpie i nie slizga sie). Na moje oko (i na węch :) ) to alternator. Moze dzis sprawdze ładowanie. Ile kosztuje regenerowany alternator i czy poradze sobie sam z jego wymianą?