Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, musze wymienić akumulator tylko nie wiem o jakiej pojemności mam kupić. Wolałbym jakiś wiekszy tylko nie mam pojecia ile mi wydola alternator ??? Może ktoś sie już tym interesował w silniku 2l m50 ;p?? :dance: :mrgreen:
Opublikowano
65Ah to taki standard, ale jak masz miejsce pod kanapa i troche wiecej kasy to mozesz wziac mocniejszy, tylko z kolei nie wiekszy jak 80 zeby nie bylo zjawiska niedoladowania.
Pozdrawiam
Opublikowano
Witam, musze wymienić akumulator tylko nie wiem o jakiej pojemności mam kupić. Wolałbym jakiś wiekszy tylko nie mam pojecia ile mi wydola alternator ??? Może ktoś sie już tym interesował w silniku 2l m50 ;p?? :dance: :mrgreen:

POLECAM VARTĘ O POJEMNOŚCI 74 :cool2:

JEST W PRZYSTĘPNEJ CENIE I MA...WYZSZĄ MOC ROZRUCHOWĄ OD INNYCH MAREK AKUMULATORÓW!

SAM TAKI KUPIŁEM 2 LATA TEMU I JEST SUPER.

KUPIŁEM NIE BEZOBSŁUGOWY LECZ OBSŁUGOWY Z ODKRĘCANYMI KORECZKAMI BO MOZNA UZUPEŁNIĘ WODĘ DEMIN.

NIE KUPUJ ZA DUŻEGO BO ALTERNATOR GO NIE DOŁADUJE I BEDZIE CIĄGLE SŁABY :nienie:

Opublikowano
Przerabiałem ten temat niedawno... przejrzyj sobie katalogi doboru Varty, Centry i innych producentów... do silnika 2.0 w/g instrukcji pojemność akumulatora to 75, natomiast producenci akumulatorów polecają do 75 do 95 Ah. Kupiłem Centrę Futura 95 Ah i jak sprawdziłem po fakcie w instrukcji to napisałem do gościa z Centry zapytanie. Odpowiedział, że nie ma u nich zgłaszanych problemów z niedoładowaniem 95 Ah, bo alternator ma znaczną nadwyżkę prądową... 75 Ah na pewno będzie tańszy i gdybym wcześniej zajrzał do instrukcji, to kupiłbym 75 Ah...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Wielkie dzieki :dance: w sumie to dwa lata temu już ktoś w tum aucie wymieniał auk tylko ze wrzucił 55ah i dlatego pytałem jaki ma być bo ten wydawał mi sie za słaby. Jeszcze raz dzieki za wskazówki :P