Skocz do zawartości

Pomocy , ratunku : Moja BM-ka szarpie na jedynce i na wstecz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka dni temu wymieniłem tylne tuleje ( były urwane) , dolny wahacz , dziś jechałem do Szczecina ( 40km) i wszystko było normalnie , samochód dobrze chodził…ale jak przyjechaliśmy na Cmentarz , szukałem miejsce, żeby zaparkować i jechałem na jedynce, wtedy stało się , samochód zaczął szarpać i nie chciał jechać do przodu , udało mi się na drugim biegu, mniej szarpał, ale jechał .

Jak wracaliśmy do domu samochód, zachowywał się normalnie na 3,4,5 biegu( nawet jechałem ok. 160km/h) , w domu zajechałem do kanału i patrzyłem : wszystko wyglądało normalnie , aha dodam jeszcze, że jak jechałem na wstecznym biegu, to też szarpał strasznie ( musiałem dać więcej gazu).

Pytanko : co to może być :Wałek napędowy, czy most dyfer , czy połos…..

Proszę pomóżcie mi ( mam manualną skrzynię biegów)

Opublikowano
Jeszcze pytanko........jeżeli szarpie na 'wysprzęglonej jedynce'.....(bo jeżeli nie to nie ma tematu) i jak dodasz 'gazu' szarpanie maleje ?
Memento Mori :-)
Opublikowano
Na wysprzęglonym ! ....w tylnych kołach.....to już nie wiem ....wygląda na jakieś poduszki czy stabilizatory......ale nie mam pojęcia.
Memento Mori :-)
Opublikowano

Witam , dzis juz wymienilem tarcze spszegla , i hura wszystko wrocilo do normalnosci ( tarcza sachs) .

Bardzo wam dziekuje Pracof i Dynia1 za pomoc . Pozdrawiam .