Skocz do zawartości

felgi alu 16' do 525iA E34 - jakie sa mozliwe rozmiary?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Koledzy tak jak w temacie. Przymierzam sie do zakupu 16 w miesjce 15. Jakie sa mozliwe rozmiary felg przeznaczonych do mojego auta, zeby nie bylo zadnych problemow zwiazanych z zalozeniem ani z jazda?

Czy np. takie felgi (7 1/2Jx16 ET 54) od wersji E34 X drive beda w porzadku do mojego auta?

Dzieki z gory za rady!

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano
Witam,

Koledzy tak jak w temacie. Przymierzam sie do zakupu 16 w miesjce 15. Jakie sa mozliwe rozmiary felg przeznaczonych do mojego auta, zeby nie bylo zadnych problemow zwiazanych z zalozeniem ani z jazda?

Czy np. takie felgi (7 1/2Jx16 ET 54) od wersji E34 X drive beda w porzadku do mojego auta?

Dzieki z gory za rady!

Pozdrawiam,

Przemek

tu mozesz sprawdzic..http://www.opony.com/

Opublikowano

Dzieki za konfigurator. Ale to chyba nie bedzie pelna baza rozmiarow felg, poniewaz na opony.com nie sprzedaja wszystkich mozliwych felg (tym samym chyba rozmiarow) - ale nie wiem czy dobrze kombinuje...

A moze z innej strony. Interesuja mnie wylacznie felgi, ktore mozna bylo kupic do E34. Mam watpliwosci czy od E34 X-drive beda pasowaly...hmm

Pozdr.,

Opublikowano

max ET w E34 to 20. srednica otworu centrujacego to 72,6 mm. mozesz tez kupic felgi z otworem 74,1 ale wtedy potrzebne sa pierscienie centrujace. wieksze ET zalozysz ale z dystansamim czego ja bym nie polecal. rozstaw srub 5x120.

wiec szukaj felg o parametrach jak wyzej i wejda bez kombinowania.

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano

dzieki za info odnosnie tego ET. Juz cos tam wiem...:)

A co do felg to do mojego autka pasuja wg mnie tylko orginalne felgi BMW maxymalnie 16'. Nie skusze sie na wieksze...bo i komfort nie ten:)

Pozdrawiam,

Opublikowano
do mojego autka pasuja wg mnie tylko orginalne felgi BMW maxymalnie 16'. Nie skusze sie na wieksze

Więc po co pytanie???

Skoro chcesz tylko oryginalne to chyba jasne, że będą pasować. Pod warunkiem, że nie kupisz felg przeznaczonych do jakiejś wersji specjalnej (typu 4X4 właśnie).

Opublikowano

Witam,

zadałem pytanie by chociażby dowiedzieć się, ze np od wersji X nie będą pasowały czy żeby szukać z ET 20:)

Wiec pytanie miało sens.

Pozdrawiam,

Przemek