Skocz do zawartości

Wałkowanie problemu z E39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy ciągle wałkuje temat rozładowywanego akumulatora w E39.

Może ktoś z was podesłał by mi kontakt z jakimś konkretnym elektrykiem który ma BMW że tak powiem w palcu i może on mi coś doradzi.

Opublikowano
odpinaj jeden po drugim bezpieczniki i czekaj czy padnie, metoda skuteczna, ale czasochłonna, a sprawdzałeś jeża?? sprawdzałeś panel od klimy??
Opublikowano

Odepne dzisiaj jeża na noc i sprawdzę jutro co się będzie działo.

Wszyscy elektrycy z którymi rozmawiałem twierdzą ,że to raczej nie będzie jeż gdyż on steruje obrotami nagrzewnicy,a to u mnie pracuje dobrze.Ale ze względu ,że kończą mi się pomysły spróbuje go wypiąć i wtedy zobaczymy.

Opublikowano

kolego a jak sprawdzić ten wentylatorek ???

Być może to jest to bo po zgaszeniu auta pracuje właśnie jakiś wentylatorek

który rzekomo powinien się wyłączyć po jakimś czasie a u mnie to on potrafi chodzić 2 godziny potem się wyłączy ( albo nie ) a następnie znowu się załącza i aż do rozładowania aku.

Opublikowano
kolego a jak sprawdzić ten wentylatorek ???

Być może to jest to bo po zgaszeniu auta pracuje właśnie jakiś wentylatorek

który rzekomo powinien się wyłączyć po jakimś czasie a u mnie to on potrafi chodzić 2 godziny potem się wyłączy ( albo nie ) a następnie znowu się załącza i aż do rozładowania aku.

powinien wyl sie z kluczykiem/moze masz webasto albo przewietrzanie trzeba to wyl./...

Opublikowano
Mam Webasto i przewietrzanie a jeśli chodzi o przycisk rest to gdzie go znajdę bo ja nic u siebie takiego nie widze .