Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś rano jadąc do pracy kamyk mi uderzył w szybe.... powstała mała dziurka z dwoma ryskami...

sam nie wiem czy mam to zalać czy wymieniać szybę...

prosze o podpowiedź którą opcję lepiej wybrać...

jakie są koszty zalania i jakie są wymiany szyby... gdzie to mogę zrobić?

pozr,

Outside

Opublikowano
pare lat temu w marei dałem zakleić bo w tym Auto Glas Jan była promocja i robili to za darmo ale jak miałem omegę to szyba była jakaś słaba bo dostała kamykiem a przy myciu pękła
Opublikowano
też mam mam taki odprysk od kamyczka. w sumie jak sie to zaklei to chyba żadna policja nie będzie się czepiać, co?
Opublikowano
można zakleić , nie widać miejsca naprawianego tylko jest jeden problem jak masz szybę nie oryginalną a w dodatku kiepski zamiennik to może popękać i wtedy szkoda tej kasy na klejenie
Opublikowano

z tego co wiem to jeśli będziesz woził ze soba kwit że odprysk jest zalany to policja się nie przyczepi... mi niestety kamyk traił w sam srodek szyby :( ale chyba spróbuje zalać bo jesli wsadzę 700 zł na nową i za 3 tyg znów mnie kamyk trafi to się chyba bym pochlastał

no i chyba firma która "naprawia szybę" to daje jakąś gwarancję tak?

A gdzie można na pewniaka wymieć szybę w Warszawie?

Opublikowano
Moje zdanie jest takie że lepiej wymienić szybę. Wydasz kupe kasy na jakieś zaklejania i takie tam, pojedziesz na myjnie i szyba i tak pęknie, a poza tym w zimie podczas mrosu również zwiększa się prawdopodobieństwo pęknięcia takiej szyby.
Opublikowano
Moje zdanie jest takie że lepiej wymienić szybę. Wydasz kupe kasy na jakieś zaklejania i takie tam, pojedziesz na myjnie i szyba i tak pęknie, a poza tym w zimie podczas mrosu również zwiększa się prawdopodobieństwo pęknięcia takiej szyby.
Mróz sam niczego nie popsuje od tak, najbardzie szyba narażona jest na dalsze pekniecia podczas mrozu i właczenia nawiewu na szybe, róznica temperatur jest zabójcza. W ojca samochodzie byl odprysk, jezdzil tak i kiedys zimą wlaczylismy nawiew na szybe, bylo tylko slychać takie głuche bum, szyba w tym momencie pekla dalej.
Opublikowano
Choćby nawet i z tego powodu my myślę że się nie oplaca klejenie bo tak naprawde jeśli się już nawet sklei to się nie pamięta o tym i wystarczy nawet taka głupota jak nawiew i po szybce. Szkoda kasy na klejenie- takie moje zdanie!
Opublikowano

jesli robisz klejenie w jaan-ie to po pierwsze-jak naprawiasz odprysk to dostajesz gwarancje ze nie peknie,a jesli peknie to daja ci druga nowa szybe za darmo.

a jesli peknie w innym miejscu to od ceny zakupu nowej szyby odliczaja te 150 zl co wydales na klejenie wczesniej

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

osobiscie robilem w jaanie w koszalinie szybe w bmw bo dostalem kamieniem.

zasady gwarancji sa proste i dostajesz je na pismie z pieczatka.

nie ma zadnego ale i z tego co wiem to jaan wywiazuje sie zawsze z gwarancji

warunek jest jeden -odprysk nie moze byc wiekszy niz moneta 5zl

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Pojechałem wiec wczoraj do Auto Glass Jaan na Poznańskiej na przeciwko salonu Porshe .... Cała robota trwała 15 min. Został prawie niewidoczny slad po odprysku. Chłopak z warsztatu powiedział że szyba ma 95% swojej poprzedniej wytrzymałosci, dostałem dożywotnią gwarancję, jeśli pęknięcie pójdzie dalej to oczywiście gratis wymiana szyby, jeśli peknie w innym miejscu to odejmują koszt klejenia (w moim przypadku 120zł).

Ponadto obsługa tak miła że byłem naprawdę bardzo mile zaskoczony. W żadnym warsztacie nie spotkałem się z taką uprzejmością i życzliwością.

Warunek (jak wspomniał kolega powyżej): Odprysk musi się zmieścić pod moneta 5zł (czyli ok 2cm) i nie może być bardzo blisko krawędzi szyby.

Polecam wszystkim!

aaaaa, no i dodam że koszt szyby nowej z wymianą do E39 to ok 550zł

Opublikowano
pozostaje modlic sie o to by szyba pekla w miejscu klejenia bo wtedy masz nowa szybe za 120 zl :norty:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wracam do tematu bo teraz ja mam taki problem. Mialem odprysk i dzis w nocy przymrozilo szybe, chcialem ja odmrozic nawiewem, dojechalem do roboty i szyba byla cala, dopiero po pracy zauwazylem ze jest peknieta :(

Gdzie w Krakowie lub okolicach ja wymienic i jak moze byc koszt wymiany. Mam mozliwosc dostac szybe oryginalna za 50 EU tylko musze poczekac do nastepnego weekendu, czy samemu trudno ja wymienic (tzn z kolega ktory juz to chyba robil w garazu). Wybieralem sie na Slowacje w ten weekend i zapewne wezma mi dowod. Co robic...

Opublikowano
jak będziesz miał swoją szybę to w warsztacie specjalistycznym powinni skasować około 100 zł za wklejenie a będziesz miał zrobione tak jak należy a samemu to klej kosztuje kilkadziesiąt złotych i daleko mu do tych profesjonalnych po 200-400 złotych za opakowanie
Opublikowano
Wracam do tematu bo teraz ja mam taki problem. Mialem odprysk i dzis w nocy przymrozilo szybe, chcialem ja odmrozic nawiewem, dojechalem do roboty i szyba byla cala, dopiero po pracy zauwazylem ze jest peknieta :(

Gdzie w Krakowie lub okolicach ja wymienic i jak moze byc koszt wymiany. Mam mozliwosc dostac szybe oryginalna za 50 EU tylko musze poczekac do nastepnego weekendu, czy samemu trudno ja wymienic (tzn z kolega ktory juz to chyba robil w garazu). Wybieralem sie na Slowacje w ten weekend i zapewne wezma mi dowod. Co robic...

To jest kwestia wyboru ale ja bym nie ryzykowal samodzielnej wymieny bo są to nie wielkie pieniądze bo jakieś 150zl wymiana a sam w garażu to raczej grozi pęknięciem szyby a wtedu będziesz żałował. Samemu w garażu to sobie można żarówke wymienić :D

POLECAM warsztat specjalizujący się tym.

pozdr

Opublikowano
można zakleić , nie widać miejsca naprawianego tylko jest jeden problem jak masz szybę nie oryginalną a w dodatku kiepski zamiennik to może popękać i wtedy szkoda tej kasy na klejenie

Nie wiem jak jest teraz, ale Auto Glass Jan chwalili się, że jak po naprawie od tego miejsca potrzaska szyba, to wymieniają cała na nową...

Widziałem jak wypełniają żywicą pajączka i to działa!!!!

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Co tak żałujecie na nową szybe :lol: Ja zawsze wymieniam na nową szybe i jest super.Widoczność jest wtedy nieporównywalna jak ze starą szybą :lol: Jeżdzą bawarkami,a żałują 500zł na szybe :twisted: Druciarze :doh: I kup auto w polsce.Felgi też napewno kleicie :twisted:
Opublikowano

Popieram kolegę rafała. Nie powinno się kleić szyb choćby z tego względu że prędzej czy później pęknie i tak. A poza tym szyba jak każdy inny element naszego samochodu robi się co raz starsza i nawet jak nie jest pęknięta powinno się ją wymienić. W polsce to jest egzotyka ale w innych krajach wymienia się szyby nawet jak nie są pęknięte, dla lepszej widoczności rzecz jasna...

pozdrawiam

Opublikowano
Ja to nawet dyfer glikolem kleilem ;) zart

Powaznie to ja bede mial nowa szybe ale dopiero za 1,5 tygodnia i nie bieduje, a dlaczego mam dawac 700 zl jak moge dac 300 zl :?:[/

Jasne nie ma co kolego przeplacać ale na montaż zdecyduj się u profesjonalistów.

pozdrawiam