Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Autko(BMW E46 2.0 diesel 99r) ma juz 8lat i z tego co widze jeszcze orginalny akumulator. wczoraj zostawilem przekrecony zapłon na 5min i juz nie odpalilem :( takze chyba jego żywot dobiegł końca! Szykuje sie wydatek ale mam pytanko jaki kupić najlepiej (parametry, firma)? No i żeby cena rozsadna... Używki raczej bym nie chciał... POZDRO
Opublikowano
Autko(BMW E46 2.0 diesel 99r) ma juz 8lat i z tego co widze jeszcze orginalny akumulator. wczoraj zostawilem przekrecony zapłon na 5min i juz nie odpalilem :( takze chyba jego żywot dobiegł końca! Szykuje sie wydatek ale mam pytanko jaki kupić najlepiej (parametry, firma)? No i żeby cena rozsadna... Używki raczej bym nie chciał... POZDRO

Taki jaki jest stary...

Opublikowano

Ja tam polecam Centrę - polskie i bardzo dobre, a dodatkowo z bardzo fajną gwarancją i assistance.

Do Twojego auta Centra robi CF07 [75Ah, prąd rozruchowy 760A](linia centra futura-top), oraz CP19 [74Ah, p.r. 680A] (centra plus-półka średnia).

A jeśli chcesz troszkę większy to CF10 [95Ah], tylko zwróć uwagę,czy alternator jest w stanie taki aku ładować.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Jeśli chodzi o firmę to teraz wszystkie akumulatory to jedno gów..., A centra też się popsuła. Ja polecam aku Banner Powerbull, nie podrabiają i są jeszcze całkiem dobre za przystępną cenę, chociaż Centra Plus też jest ok.
Opublikowano
Nie mam pojecia,czy wyrobi.Wedlug katalogu boscha taki idzie do tego modelu z klima,webasto,no i ja parkuje pod chmurka,wiadomo zima.
Opublikowano
100Ah alternator spokojnie pociagnie,kolega mial taka sama sytuacje i chodzilo jak zyleta:)
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

Tylko oryginalny kupiony w ASO , koszt 100zł wyższy jak podobny w sklepie ale pewniak , ja dałem coś ok 350zł brutto rok temu

Opublikowano
no moznabylo sie spodziewac,ceny tam sa jak zwykle z kosmosu
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
przy okazji mam pytanko do was:ostatnio jak zostawilem na jakies 20 minut wlaczone radio na postoju i sobie szperalem przy aucie to jak chcialem odpalic to sie nie dalo,calkowicie siadl (troche dziwne ze aku tak szybko siadl),zdarzylo mi sie tak 2 razy,ostatnio myslalem ze mam aku do wymiany ale pod maska zobaczylem ze sa poluzowane sruby plastikowe na akumulatorze,oczywiscie je dokrecilem.powiedzcie prosze czy teraz juz nie bedzie sie rozladowywal?czy to byla przyczyna tego ?czy jednak czeka mnie zakup nowego aku?pozdrawaim
Opublikowano

Ja ostatnio zajrzałem do bagażnika i mam tam oryginalny aku BMW 80Ah.

A przy okazji zapytam jaka jest żywotność tych akumulatorów, mój ma przebieg 140tkm, długo jeszcze pociągnie?

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
Ja ostatnio zajrzałem do bagażnika i mam tam oryginalny aku BMW 80Ah.

A przy okazji zapytam jaka jest żywotność tych akumulatorów, mój ma przebieg 140tkm, długo jeszcze pociągnie?

nie ma regóły jeżeli chodzi o przebieg , chodzi raczej o wiek i stan innej elektryki w aucie - ja zmieniałem na nowy rok temu , miałem 88Ah i kupiłem taki sam oryginał w ASO za ok 360zł brutto , poprzedni raz tylko nie chciał załapać a ja nie lubię tego więc nie czekałem i po 250tyś i 4latach z 4 miesiącami zmieniłem

Opublikowano
Auto z 2003 r. Co do stanu elektryki to ciężko powiedzieć, na razie wszystko działa sprawnie.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
No ja też mam orginalny aku 80ah ma juz 8 lat przebieg 185tys i to już jest jego koniec:( próbowałem go podładować ale na nic to się zdało...