Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie,poszukaj gdzieś bo ktoś z forum ją oglądał...

Ta druga wygląda ok.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Dokladnie, o tej 1 byla juz mowa...

http://moto.allegro.pl/item261722538_bmw_e34_e34_540i_540_286ps_super_stan_klima_skora.html

ta natomiast, wyglada na 1 rzut oka fajnie, sprawdz tylko czy napewno ma ten abs :D

1) tester lakieru

2) stacja kontroli, zbieznosc etc

3) stan zawieszenia, hamulcow, klockow, progi i nadkola czy nie pognite

4) nie wydaje mi sie zeby byl to realny przebieg... jakos 'malo' (ale w sumie mozliwe, choc trzeba sie uczulic na wszystko...)

podczas gdy ja kupowalem mialem 230k...

5) Przejedz nim co najmniej 500km zanim kupisz... jak cos ma wyjsc to wyjdzie, na allegro wszystko sie swieci...

6) czy klima dziala...

7) numery vinu i w necie... oraz najlepiej zeby ja przejrzeli w serwisie (bmw/aso/lub ktos kto sie zna na rzeczy)

a tak szczerze, to jakos dziwnie tanio, u mnie kumpel chce za prawie identyczna, tylko z gazem sekw. 14k...

zycze udanego zakupu :D

Pozdrawiam
Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item261722538_bmw_e34_e34_540i_540_286ps_super_stan_klima_skora.html

ta natomiast, wyglada na 1 rzut oka fajnie, sprawdz tylko czy napewno ma ten abs :D

1) tester lakieru

4) nie wydaje mi sie zeby byl to realny przebieg... jakos 'malo' (ale w sumie mozliwe, choc trzeba sie uczulic na wszystko...)

5) Przejedz nim co najmniej 500km zanim kupisz... jak cos ma wyjsc to wyjdzie, na allegro wszystko sie swieci...

6) czy klima dziala...

7) numery vinu i w necie... oraz najlepiej zeby ja przejrzeli w serwisie (bmw/aso/lub ktos kto sie zna na rzeczy)

a tak szczerze, to jakos dziwnie tanio, u mnie kumpel chce za prawie identyczna, tylko z gazem sekw. 14k...

przeciez to tylko e34 a po drugie 4.0 wiec nie ma co wybrzydzac

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

1) tester lakieru

6) czy klima dziala...

kto ci da to przejchac cos chyba nia tak :?: to chyba nie powazne rady...

Opublikowano

jak chce sprzedac to da... ja sobie z gosciem zrobilem dobre 300km ;]

przeciez w ciemno auta nie kupisz... potem mozna tylko narzekac ze cos nie tak...

a rady z wlasnego doswiadczenia, zebys potem nie mial pretensji do siebie ;)

Pozdrawiam
Opublikowano

Mi się o wiele bardziej też ta druga podoba tychy to spore miasto więc pewnie będzie jakiś warsztat gdzie można będzie podjechać go sprawdzić ale mi się też podejrzanie tani wydaje ale stan na zdjęcia jest ok chyba że zdjęcia zrobione żeby tego i owego nie było widać pewnie z gazem by była ponad 10 000zł ale że go nie ma to chyba taka tania

Mam dylemat czy spzredawać swoją 520 bo wiem co mam i jest to dobre auto i sam je poniżej 9 000zł nie sprzedam tylko prościej sprzedać 520 jak 540 swoją drogą nikt nie chce kupić 520????

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano

Tez sie waham czy swojej 520 nie sprzedac i nie kupic czegos mocniejszego...

kupilem za 8500 i wlozylem juz ze 3000 w te auto...

Ale trzeba wiedziec ze malo ludzi chce kupic cos z wiekszym silnikiem... i latwiej sprzedac 2.0 niz 4.0

Mam dylemat czy spzredawać swoją 520 bo wiem co mam i jest to dobre auto i sam je poniżej 9 000zł nie sprzedam tylko prościej sprzedać 520 jak 540 swoją drogą nikt nie chce kupić 520????

Musimy brac poprawke ze to co sie wlozy w przewadze jest nie do odzyskania, sam bym ponizej 9k nie sprzedawal... dlatego wydaje mi sie ze lepiej ladowac w auto dla siebie jak nie chcesz sie go pozbyc, a jak chcesz to nie laduj ;)

'7' 5 litrowa mozna spotkac za 4-5k ... ale wiadomo w jakim stanie.

Pozdrawiam
Opublikowano

ja sięzastanawiałem na chwile nad tą

ma być TDS ale 4.0 pod sekwencją ciekaw jestem ile bedzie palić jak paliwa potrzebuje ok 17 w miescie:(

2 sprawa czy problemy bedzie jakieś stwarzać i czy 3 lata by taka instalka hulała??? a i czy komp ze spalaniem na sekwencji bedzie pokazywał ilośc spalanego gazu, srednio jak i chwilowo????????

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Szczerze, jesli gaz to nie tds tylko benzyna.

Nie powinno byc problemow, jesli to moze byc tylko filtr powietrza/przeplywomierz, swiece lub cewki zaplonowe, czyli to co na gazie siada najczesciej...

U mnie gaz byl od 2002, jeszcze 2 generacji, nie sekwencja, i chodzi raz dobrze zrobiony caly czas.

Pod 20 litrow podejrzewam spalanie.

Ja na 10litrach gazu w miescie robie 50km, przy ciezkiej nodze.

Czyli wychodzi przy 2.0 juz 20l/100km w miescie.

Na trasie wiadomo mniej. 12-15

Powinien pokazywac w miare poprawnie, do sekwencji mozesz montowac te kompy z allegro za 100-200zl, i kumpel mi mowil ze sie sprawdza.

Wtedy nawet obliczy Ci dokladnie ile na jakim odcinku spalil.

A jesli chodzi o OBC to nie wiem, ekonomizer w kazdym razie ma wahania ~2l co do gazu.

Pozdrawiam
Opublikowano

chyba nie myslisz ze chce TDS gaz zakładac:)?

jak twój m50 pali tyle to raczej "pięćset czterdziestka" łyknie ogrom

ja tylko się zastanawiałem i chyba nie dałbym rady - chodź jazda poezja :mrgreen:

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

chyba nie myslisz ze chce TDS gaz zakładac:)?

jak twój m50 pali tyle to raczej "pięćset czterdziestka" łyknie ogrom

ja tylko się zastanawiałem i chyba nie dałbym rady - chodź jazda poezja :mrgreen:

z tej wypowiedzi:

ma być TDS ale 4.0 pod sekwencją ciekaw jestem ile bedzie palić jak paliwa potrzebuje ok 17 w miescie:(

2 sprawa czy problemy bedzie jakieś stwarzać i czy 3 lata by taka instalka hulała??? a i czy komp ze spalaniem na sekwencji bedzie pokazywał ilośc spalanego gazu, srednio jak i chwilowo???????

tak mozna zrozumiec ze lpg do tds...

wbrew pozorom, nie ma takiej roznicy w spalaniu, 540 na sekwencji, pali podobnie, wiec nie ma sie czego bac :)

Inaczej nawet bym nie myslal o zmianie na wiekszy, a powaznie sie zastanawiam :P

Pozdrawiam
Opublikowano

Nie powinno byc problemow, jesli to moze byc tylko filtr powietrza/przeplywomierz, swiece lub cewki zaplonowe, czyli to co na gazie siada najczesciej...

U mnie gaz byl od 2002, jeszcze 2 generacji, nie sekwencja, i chodzi raz dobrze zrobiony caly czas.

Powinien pokazywac w miare poprawnie, do sekwencji mozesz montowac te kompy z allegro za 100-200zl, i kumpel mi mowil ze sie sprawdza.

Wtedy nawet obliczy Ci dokladnie ile na jakim odcinku spalil.

A jesli chodzi o OBC to nie wiem, ekonomizer w kazdym razie ma wahania ~2l co do gazu.

no to powiem Ci ze bardzo duzo Ci pali.nie bede prównywał 528 bo wiadomo ze inna generacja silnika i wogole.Ale np jezdze swoja 735i po warszawie a tu wiadomo korki i światła co chwile i pali mi 18 max 20L jak juz dobrze jej daje.na trasie mozecie wierzyc lub nie 12.5L/100km-i to jest 3.5 a nie 2.0 :?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

chyba nie czytasz ze zrozumieniem ale nie ważne

w sumie nie mam się co palic bo cena rzeczywiscie jest duza za niska - amator na zadbaną wydaje 12k wiec tu w promocje nie ma co wierzyc

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
z tego co tu wyczytałem na forum a siedze 1,5 roku to ze 2.0 24v pali tyle samo co 2,5 24v a róznica w jeździe kolosalna na rzecz 192
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
hmmm cena moze byc tak niska z powodu braku zainteresowania silnikami wiekszymi od 2.5 L :)...Dla polaka jest to gorna granica pojemnosciowa...tak bylo jest i bedzie....dopoki ubezpieczalnie nie beda miec kretynskich stawek od pojemnosci i dopoki akcyza bedzie procentowo wieksza od wartosci beny....Swoja droga - glupie przeswiadczenie ze 1.0 L pali 6 . 1.6 12 , 1.8 - 13 , 2.0-15 a 3,5 - 25:) robi swoje....nigdy w zyciu nie qpie juz mniej od 2.0 i to w 4 cyl.....malo oplacalne (po 1) wytrzymalosc , po 2) stosunek mocy do spalania i komfortu jazdy)

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Dlatego wlasnie mysle o zmianie, jak nie ma roznicy...

w sumie nie mam się co palic bo cena rzeczywiscie jest duza za niska - amator na zadbaną wydaje 12k wiec tu w promocje nie ma co wierzyc

Dokladnie, ale obadac mozna, bo calkiem mozliwe ze akurat okazja i warto...

chyba nie czytasz ze zrozumieniem ale nie ważne

napisales 'ma być TDS ale 4.0 pod sekwencją' tzn automat? bo sekwencja to z gazem mi sie kojarzy albo sekwencyjna skrzynia...

wyraznie pisze:

a i czy komp ze spalaniem na sekwencji bedzie pokazywał ilośc spalanego gazu

chyba nie trzeba tlumaczyc ze tds to ropa a nie gaz ;)

moze sie zle zrozumielismy nie wiem :P

hmmm cena moze byc tak niska z powodu braku zainteresowania silnikami wiekszymi od 2.5 L

wiec bierzmy 5.0 :D

nigdy w zyciu nie qpie juz mniej od 2.0 i to w 4 cyl.....malo oplacalne (po 1) wytrzymalosc , po 2) stosunek mocy do spalania i komfortu jazdy)

widze doswiadczenie robi swoje :)

Pozdrawiam
Opublikowano

ale galimatias narobiłeś

:lol:

przieciz pytania sa jasno sprecyzowane czy na sekwencji bedzie pokazywał komputer - kolega miał gaz i jemu nic nie pokazowało (moze kowal wstawiał;) ) wiec sie zapytałem

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Johnny - wiesz pojezdzisz jeszcze pare miesiecy......2.0 w 6 cyl...i nie bedziesz widzial mozliwosci powrotu do 4 cyl :D i to w mniejszej pojemnosci....To jest jak narkotyk :).... 4 cyl sa dobre do motocykla....6 do osobowki , 8 - limuzyna , a 12 - dla samobojcow :)

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

.

Johnny.... Lubisz sobie pofantazjowac :duh: