Skocz do zawartości

Centralny... Help~!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od pewnego czasu mam problem z centralnym.. najpierw wogole nie zamykał drzwi od strony pasarzera (kluczykiem też sie nie dało) a teraz jeszcze po ok 2 sekundach sam otwiera auto :shock: Za pomoc z gory wielkie dzięki :wink:

Pzdr!

Opublikowano
Moze cos z tymi przekaznikami pod tylną kanapą pasażerów. U mnie tez były motywy ze zamykam centralny a on mi sie otwiera, przy okazji szyby elektryczne padały. Pojechałem do elektryka, a on pod tylną kanape od razu zajrzał, podlutował...i działa;)
Opublikowano

Naładuj bardzo dobrze akumulator - podłącz go na 24 godziny.

Żeby znów nie rozpisywać się, jak to w moim zwyczaju, odsyłam do mojej wcześniejszej pisaniny - miałem dokładnie takie objawy.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60889&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

aha, idź podłącz akumulator zanim zaczniesz czytać - lepiej żeby się już ładował, bo czytanie niektórych moich postów może dużo czasu zabrać :D:D

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Naładuj bardzo dobrze akumulator - podłącz go na 24 godziny.

Żeby znów nie rozpisywać się, jak to w moim zwyczaju, odsyłam do mojej wcześniejszej pisaniny - miałem dokładnie takie objawy.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60889&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

aha, idź podłącz akumulator zanim zaczniesz czytać - lepiej żeby się już ładował, bo czytanie niektórych moich postów może dużo czasu zabrać :D:D

pozdrawiam

Lece po aku. hehe thx Marek :wink:

Opublikowano
Hmmm Ja też tak miałem że po zamknięciu centralnego zamka po chwili sam otwierał !!! Co ciekawego działo się tak po wieczorach sobotnich !!!! Czyli zamykaniu autka od środka!!! Podejrzewam że tam w drzwiach przełaczniki są tak delikatne że po takim manewrze zamknięcia od środka, jak jest słabo nasmarowany, to coś mu się wydaje że jest zatrzaśnięty i otwiera automatycznie,,, ,Rozwiązanie problemu okazało się bardzo proste, odkręcasz guziczek nakręcony na drut w drzwiach,,, i jakąś oliwą po kropelce na drut kropisz,, asz scieknie na sam dół, ,tak kilkanaście kropelek,,,,,,,, Jak ręką odjoł, warto to sprawdzić, albo na początek wystarczy porządnie go do góry wyciągnąć od środka,,, i wtedy sprawdzić....
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano
Ładowanie aku. niestety nie pomogło, nadal drzwi od psarzera sie nie zamykają :cry: Jedynie nie otwiera się po zamknięciu... Chyba bede musiał podjechać do elektryka, niech on zobaczy :roll:
Opublikowano
Moze bezpiecznik jakis?

U mnie po wyladowaniu sie aku, tez centralny oszalal, potem okazalo sie ze byl to bezpiecznik, ale ktory to Ci nie powiem bo nie dowiadywalem sie tego.

Jutro sprawdze wszystkie bezpieczniki zanim pojade do elektryka :wink:

Opublikowano
Zerknij przy zamykaniu drzwi, czy oba siłowniki przednie działają. Może być taka sytuacja, ze jeden z nich nie dobija do końca i powoduje po chwili otwieranie. Spotkałem się z takim objawem przynajmniej dwa razy i zawsze kończyło się wymianą siłownika. Koszta niewielkie, ale musisz wiedzieć, jaki typ siłowników masz w swoim aucie.
Opublikowano
Okazało się że to jakaś część od mechanizmu w kształcie trójkąta się wyrobiła i dlatego rygielek sie blokował... elektryk wziął 80,- wszystkie drzwi oczywiście się zamykają i... i nie otwierają :lol: Pzdr!