Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam kluczyk do alarmu ale nie wiem w którym miejscu wyłącza się alarm w razie odłacznia akumulatora lub jakiejś awarii. Mam firmowy alarm BMW w syrence nie ma żadnego miejsca na kluczyk, więć chciałbym się dowiedzieć gdzie się go wyłącza
Opublikowano

Witam

Odłączenie akumulatora przy wyłączonym alarmie (otwartym samochodzie) nie powoduje załączenia alarmu.

Procedura awaryjnego wyłączenia alarmu wygląda następująco (nie jest potrzebny żaden dodatkowy kluczyk):

- otworzyć drzwi kierowcy kluczykiem w zamku - alarm zaczyna wyć, LED miga

- Zamknąć drzwi, maskę, bagażnik, zamknąć okna

- przekręcić kluczyki w stacyjce do pozycji 1 (radio) - LED się świeci

- Czekać 10 minut aż zgaśnie LED (w tym czasie nie wolno przekręcać kluczyków ani nic otwierać)

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
a ja sie podepne pod temat troche... zakladajac ze central z kluczyka mi padl.. (i wina jest kluczyka a nie baterii czy tam kodowania.. padla elektronika w kluczyku) .. ale po przekreceniu w drzwiach aktywuje 'diodke' znaczy ze alarm dziala tak? :) .. i teraz.. jesli podlacze do instalacji zewn modul sterujacy praca centralnego zamka (chyba taniej wyjdzie niz nowy kluczyk z aso? ile to moze kosztowac? .. jak mi zaspiewali 200zl za instrukcje to nie chce myslec ile za kluczyk ;) ) .. to czy jesli ten zewn modul 'zamknie' central.. to czy alarm sie aktywuje?
E39 540iA ... Kocham i Szanuję... :)